Znáte vaření v pomalém hrnci? A jste milovníci domácí sekané, jako byla kdysi ta od babičky? Tak si jí pojďte připravit právě tímto způsobem. Sekaná z pomalého hrnce bude dokonale měkká, šťavnatá a plná chuti. Díky pomalému vaření se maso krásně propojí se všemi ingrediencemi a výsledná chuť bude výrazná, přesně jako od babičky. Tento recept je ideální pro pohodlnou přípravu, protože pomalý hrnec se o vše postará za nás.
Recept na Poctivou sekanou od babičky z pomalého hrnce
Toto množství bude na 5-6 porcí, poměry surovin doporučuji zvolit podle vlastních chutí. Někdo má rád například více česneku. Nezapomeňte na poctivý bůček do sekané – bude krásně šťavnatá.
Ingredience na přípravu
- 600 g vepřového nebo hovězího mletého masa (nejradši plece nebo bůčku, maso můžete i kombinovat dle chuti)
- 1 vejce
- 1 cibule
- hrst strouhanky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup
1. Do mísy dáme mleté maso, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou cibulku, hrst strouhanky (množství dle množství masa či konzistence), sůl, pepř, majoránku, drcený česnek. Vše důkladně promícháme a ze směsi vytvarujeme podlouhlou šišku.
2. Pomalý hrnec můžeme vymazat máslem, poté ho zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 5-6h .
3. Půl hodiny před koncem pomalení můžeme dát hrnec do trouby kvůli kůrčičce. Nebo poodkryjeme poklici a kůrčička vznikne také.
4. Sekanou podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Tipy
Vhodnou přílohou mohou být vařené brambory a nebo máslová bramborová kaše a kyselá okurka. A jak připravujete sekanou u Vás doma??