Jahodová kefírová buchta vám připomene domácí pohodlí. Je to ideální dezert pro letní odpoledne, kdy jsou jahody v sezóně a čerstvé suroviny dělají zázraky. Tato buchta je nejen lahodná, ale také rychlá a jednoduchá na přípravu. Kefír jí dodává jemnou vláčnost a přitom lehkou texturu, která se skvěle doplňuje s osvěžujícími jahodami. Vůně jahod se při pečení rozšíří po celé kuchyni a navodí tu pravou atmosféru domácí pohody. Tento recept je ideální, když potřebujete něco upéct narychlo, ale přitom chcete mít na stole dezert, který každého zaujme svou chutí i vzhledem.

Recept na jednoduchou jahodovou kefírovou buchtu z pár ingrediencí

Celková doba přípravy 30 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 1 hrnek kefíru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 250 g jahod
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek

Postup přípravy

1. V míse vyšleháme do hladké pěny olej, vejce a cukr.

Ingredience vyšleháme do pěny.
Zdroj receptu: Potraviny Hruška, Ingredience vyšleháme do pěny.

2. Samostatně si mixérem vyšleháme mouku, kypřící prášek, kefír a pěnu z předchozího kroku.

3. Plech si vymažeme a vlijeme do něj těsto.

4. Na těsto rozložíme nakrájené jahody.

Nakrájené jahody rozprostřeme na těsto.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Nakrájené jahody rozprostřeme na těsto.

5. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.

Kefír jako tajná ingredience

Použití kefíru v těstě je jedním z klíčových prvků, který dělá buchtu tak vláčnou a jemnou. Kefír nejen že dodává buchtu lehce kyselou chuť, která se skvěle doplňuje s jahodami, ale také přispívá k tomu, že těsto je nadýchané a měkké. V některých tradičních receptech na buchty nebo koláče se kefír používá místo jogurtu nebo mléka, právě pro jeho unikátní vlastnosti.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest