Výborný recept na dezert z banánů a smetany, který bez problému připravíte během chvíle a je velmi jednoduchý. Na dochucení a ozdobu použijeme cokoliv máme rádi. My vám dáme návrh na 3 kombinace. Konkrétně nasekané mandle, nastrouhaný kokos a čokoládové sypání. Samozřejmě je dezert velmi lahodný i s čerstvým ovocem, například jahodami. Vylepšení dezertu je opravdu pouze ve vaší režii.

Recept na dezert z banánové pěny se sypáním

Ingredience potřebné k přípravě

  • 4 banány
  • 50 g másla
  • 100 g cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 300 ml mléka
  • 300 ml smetany
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • strouhaný kokos
  • nasekané mandle
  • čokoládové sypání

Postup přípravy

1. Banány si oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2. Dáme si je do hrnce, přidáme máslo, cukr a vanilkový cukr.

3. Promícháme a povaříme asi 3 minuty, dokud nám nevznikne pyré za stálého míchání.

Promícháme a povaříme asi 3 minuty, dokud nám nevznikne pyré za stálého míchání.
Zdroj obrázku: schöne desserts, Promícháme a povaříme asi 3 minuty, dokud nám nevznikne pyré za stálého míchání.

4. Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem do úplné kaše.

Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem do úplné kaše.
Zdroj obrázku: schöne desserts, Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem do úplné kaše.

5. Přidáme mléko a zapracujeme ho metličkou do kaše.

6. Přidáme kukuřičný škrob a promícháme, abychom měli homogenní směs.

7. Chvíli povaříme za stálého míchání, aby nám směs zhoustla.

8. Přesuneme kaši do misky, přikryjeme potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala povrchu kaše a necháme zchladnout.

Přesuneme kaši do misky, přikryjeme potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala povrchu kaše a necháme zchladnout.
Zdroj obrázku: schöne desserts, Přesuneme kaši do misky, přikryjeme potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala povrchu kaše a necháme zchladnout.

9. Mezitím si do čisté misky nalejeme smetanu, kterou ručním mixérem vyšleháme.

10. Vychladnutou kaši trochu pošleháme ručním šlehačem, aby se narušila struktura.

11. Ke kaši přidáme šlehačku a stěrkou jemně zapracujeme do kaše.

12. Následně ručním šlehačem vše spojíme dohromady.

13. Kaši naservírujeme do misek ideálně cukrářským sáčkem pro atraktivnější vzhled.

Kaši naservírujeme do misek ideálně cukrářským sáčkem pro atraktivnější vzhled.
Zdroj obrázku: schöne desserts, Kaši naservírujeme do misek ideálně cukrářským sáčkem pro atraktivnější vzhled.

14. Každou porci posypeme dle přání konzumentů.

Co jste možná nevěděli o banánech

Banán se stal teprve třetí plodinou po kukuřici a rýži, u které je známa celá genetická informace. I přes to, že banány, které se dodávají na náš trh jsou chuťově výborné, z podstaty logistiky se nemůžou chuťově vyrovnat čerstvému, přírodně zrajícímu banánu v jeho domovské zemi. Hlavním důvodem je fakt, že banán po sklizni začíná velmi rychle dozrávat a kazí se. Proto banány, které se dodávají do našich oblastí, tedy oblastí mírného pásma, sklízí zemědělci v tropických zemích ještě nezralé. Banány následně dozrávají během dlouhé přepravy k nám. Jste-li zvědaví, jak chutná opravdu čerstvý banán, zakupte si čerstvý kousek ve specializovaných obchodech, které se zabývají expresním dovozem ovoce s přirozenou a autentickou chutí. Počítejte ale s tím, že cena takového banánu může být mnohonásobně vyšší. Ochutnávka ale za to rozhodně stojí.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest