Skořicové rolky (skořicoví šneci) připravované na litinové pánvi jsou jednou z nejoblíbenějších dobrot, které si můžete připravit doma. Tento recept vás zavede do kuchyně s vůní skořice a sladké polevy, která zdobí každou vrstvu těchto lahodných válečků. Bez ohledu na to, jak velkou litinovou pánev preferujete, výsledkem jsou nadýchané a měkké skořicové rolky, které svou jednoduchostí oslní každého, kdo je ochutná.
Lahodné skořicové rolky z pánve s jednoduchou polevou jsou dokonalým spojením příjemné skořicové chuti a bohaté sladkosti. Tento recept je nejen snadný na přípravu, ale také nabízí možnost připravit těsto den předem a nechat ho přes noc kynout v lednici, což zlepšuje jeho texturu a chuť. Tyto rolky jsou ideální na rodinné snídaně nebo jako sladká pochoutka k odpolední kávě. Každý kousek je bohatě promáčený skořicovou náplní a zdobený lahodnou polevou, což z nich činí neodolatelný dezert, který si zamilujete.
Recept na skořicové rolky připravené na litinové pánvi
Potřebné vybavení
- Litinová pánev
- Váleček
Suroviny
Těsto se skořicí:
- 2 ¼ čajové lžičky aktivního sušeného droždí
- ¼ šálku vlažné vody
- 1 ½ šálku teplého mléka
- ½ šálku krystalového cukru
- 3 vejce
- 5 ½ šálků mouky
- 1 lžička soli
- ½ šálku rozpuštěného másla
Náplň se skořicí
- ½ šálku rozpuštěného másla (1 tyčinka rozpuštěného másla)
- 1 šálek hnědého cukru
- 1 šálek krystalového cukru
- mletá skořice
Poleva:
- 3 hrnky moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2-4 lžíce plnotučného mléka
Postup
- Rozpusťte droždí ve teplé vodě ve velké misce stojanového mixéru.
- Přidejte teplé mléko, cukr a vejce do mísy se rozpuštěným droždím. Nasadte hnětací hák a přidejte postupně mouku a sůl.
- Hněte těsto, dokud není hladké, asi 5-7 minut.
Obrázek: afarmgirlskitchen, Těsto na skořicové šneky
- Vyklopte těsto na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte ho dalších 5-6 minut, až vznikne hladké těsto. Formujte ho do kulaté koule.
- Vraťte těsto zpět do vymaštěné mísy, přikryjte fólií a čistou kuchyňskou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud se objem nezdvojnásobí.
- Vyklopte těsto na lehce pomoučněnou pracovní plochu, hněťte ještě několik minut a vraťte zpět do mísy. Znovu zakryjte a nechte kynout další hodinu, dokud se těsto opět nezdvojnásobí.
- Vyklopte těsto na pomoučněnou pracovní plochu a válečkem ho rozválejte na obdélníkový tvar.
Obrázek: afarmgirlskitchen, Těsto na rolky před válením
- Rozetřete rozpuštěné máslo po těstě, poté rovnoměrně posypte hnědým a krystalovým cukrem a mletou skořicí.
Obrázek: afarmgirlskitchen, Těsto se skořicí
- Srolujte těsto od dlouhého okraje a potřete okraj rozpuštěným máslem, aby se uzavřel.
Vyválené těsto na skořicové šneky s polevou
- Nakrájejte těsto na 5 centimetrové kousky a rovnoměrně je rozložte do vymaštěných litinových pánví nebo na plech vyložený pečicím papírem.
- Přikryjte fólií a čistou kuchyňskou utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut až 1 hodinu, dokud se skořicové rohlíčky nezdvojnásobí.
- Předehřejte troubu na 175 stupňů.
- Potřete rozšlehaným vejcem skořicové šneky a pečte je 25-30 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé.
- Nechte skořicové šneky vychladnout na mřížce asi 15 minut.
- V misce smíchejte moučkový cukr, vanilkový extrakt a mléko metličkou.
- Přidejte mléko podle potřeby, abyste dosáhli požadované konzistence polevy.