Skořicové rolky (skořicoví šneci) připravované na litinové pánvi jsou jednou z nejoblíbenějších dobrot, které si můžete připravit doma. Tento recept vás zavede do kuchyně s vůní skořice a sladké polevy, která zdobí každou vrstvu těchto lahodných válečků. Bez ohledu na to, jak velkou litinovou pánev preferujete, výsledkem jsou nadýchané a měkké skořicové rolky, které svou jednoduchostí oslní každého, kdo je ochutná.

Lahodné skořicové rolky z pánve s jednoduchou polevou jsou dokonalým spojením příjemné skořicové chuti a bohaté sladkosti. Tento recept je nejen snadný na přípravu, ale také nabízí možnost připravit těsto den předem a nechat ho přes noc kynout v lednici, což zlepšuje jeho texturu a chuť. Tyto rolky jsou ideální na rodinné snídaně nebo jako sladká pochoutka k odpolední kávě. Každý kousek je bohatě promáčený skořicovou náplní a zdobený lahodnou polevou, což z nich činí neodolatelný dezert, který si zamilujete.

Obrázek: afarmgirlskitchen, Skořicové rolky s lahodnou polevou

Recept na skořicové rolky připravené na litinové pánvi

Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 30 minut
Doba odpočinku těsta 2 hodiny
Celkový čas 3 hodiny
Porcí 10 kusů
Ideální pro snídaně nebo jako sladká pochoutka k dopolední kávě

Potřebné vybavení

  • Litinová pánev
  • Váleček

Suroviny

Těsto se skořicí:

  • 2 ¼ čajové lžičky aktivního sušeného droždí
  • ¼ šálku vlažné vody
  • 1 ½ šálku teplého mléka
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 3 vejce
  • 5 ½ šálků mouky
  • 1 lžička soli
  • ½ šálku rozpuštěného másla

Náplň se skořicí

  • ½ šálku rozpuštěného másla (1 tyčinka rozpuštěného másla)
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1 šálek krystalového cukru
  • mletá skořice

Poleva:

  • 3 hrnky moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2-4 lžíce plnotučného mléka

Postup 

  • Rozpusťte droždí ve teplé vodě ve velké misce stojanového mixéru.
  • Přidejte teplé mléko, cukr a vejce do mísy se rozpuštěným droždím. Nasadte hnětací hák a přidejte postupně mouku a sůl.
  • Hněte těsto, dokud není hladké, asi 5-7 minut.
    Kynuté Těsto na rolky se skořicí

    Obrázek: afarmgirlskitchen, Těsto na skořicové šneky

  • Vyklopte těsto na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte ho dalších 5-6 minut, až vznikne hladké těsto. Formujte ho do kulaté koule.
  • Vraťte těsto zpět do vymaštěné mísy, přikryjte fólií a čistou kuchyňskou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud se objem nezdvojnásobí.
  • Vyklopte těsto na lehce pomoučněnou pracovní plochu, hněťte ještě několik minut a vraťte zpět do mísy. Znovu zakryjte a nechte kynout další hodinu, dokud se těsto opět nezdvojnásobí.
  • Vyklopte těsto na pomoučněnou pracovní plochu a válečkem ho rozválejte na obdélníkový tvar.
    Těsto a mouka na skořicové šneky

    Obrázek: afarmgirlskitchen, Těsto na rolky před válením

  • Rozetřete rozpuštěné máslo po těstě, poté rovnoměrně posypte hnědým a krystalovým cukrem a mletou skořicí.
    Těsto na skořicové šneky s polevou

    Obrázek: afarmgirlskitchen, Těsto se skořicí

  • Srolujte těsto od dlouhého okraje a potřete okraj rozpuštěným máslem, aby se uzavřel.
    Těsto na rolky se skořicí

    Vyválené těsto na skořicové šneky s polevou

  • Nakrájejte těsto na 5 centimetrové kousky a rovnoměrně je rozložte do vymaštěných litinových pánví nebo na plech vyložený pečicím papírem.
  • Přikryjte fólií a čistou kuchyňskou utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut až 1 hodinu, dokud se skořicové rohlíčky nezdvojnásobí.
  • Předehřejte troubu na 175 stupňů.
  • Potřete rozšlehaným vejcem skořicové šneky a pečte je 25-30 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé.
  • Nechte skořicové šneky vychladnout na mřížce asi 15 minut.
  • V misce smíchejte moučkový cukr, vanilkový extrakt a mléko metličkou.
  • Přidejte mléko podle potřeby, abyste dosáhli požadované konzistence polevy.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Americká, Česká
Klíčové slovo: listové těsto, skořice, skořicoví šneci, šneci

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest