Přemýšlíte někdy, co si dát k snídani, aby to bylo lehké, zdravé a zároveň výživné a syté? Někdo má svůj snídaňový rituál a každý den si dopřává to samé, jiný zase rád střídá nejrůznější možnosti. Co byste řekli na slanou snídaňovou roládu s bylinkami? Přesvědčte se sami, že si na ní báječně pochutnáte a zároveň vás nebude zatěžovat.
Naše dnešní roláda je nadýchaná, svěží a plná vůní čerstvých bylinek v kombinaci s jemným sýrem Ricotta. Navíc je opravdu rychlá na přípravu – stačí jednoduše upéct těsto a zarolovat ho. A proč právě Ricotta? Protože je jemná, méně tučná než většina ostatních sýrů a bohatá na bílkoviny. Čerstvá petrželka a kopr roládě dodají lehkost a krásnou vůni. Snadno si ji vychutnáte jako vydatnou snídani, ale stejně dobře poslouží i jako svačina na cesty či rychlá a lehká večeře. A skvělé je, že chutná jak teplá, tak studená.
Recept na Slanou snídaňovou roládu “Bylinkové pohlazení”
Ingredience potřebné na těsto
- 3 vejce
- špetka soli
- 150 ml mléka
- 120 g mouky
- 30 g másla
Ingredience na náplň
- 250 g sýra Ricotta
- Kopr
- petrželová nať
- sůl

Skvělé a oblíbené snídaňové pečivo ze žitné mouky, nazývané i kaiserky
Postup
1. Do misky si rozklepneme vejce a Metličkou je vyšleháme se solí. Přidáme mléko a prosetou mouku. Řádně rozmícháme na hladké těsto.
2. Na plech rozkrájíme máslo a dáme na 5 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů.
3. Na rozpuštěné máslo vylijeme těsto a vrátíme do trouby na 250 stupňů na 10 minut, poté snížíme teplotu na 180 stupňů a 10 minut dopékáme.Z trouby vytáhneme korpus podobný odpalovanému sundáme s plechu a necháme vychladnout.
4. V misce si smícháme Ricottu se solí, nasekaným koprem a nasekanou petrželovou natí. Korpus otočíme vrchní částí dolů a naplníme sýrovou směsí. Zahladíme a srolujeme do rolády. Krájíme na plátky a podáváme.
Servírování
Roládu můžeme doplnit čerstvou zeleninou, avokádem nebo jogurtovým dipem.
