Dokonalá kombinace kombinace sladkých a slaných chutí u této rychlé svačinky. Rolky jsou zábavnou a chutnou pochoutkou, kterou si zamilují děti i dospělí. Jsou vynikající jako svačina nebo předkrm. Zlaté a křupavé zvenku, s bohatou náplní uvnitř. To, co dělá tyto rolky jedinečnými, je tenká vrstva jahodového džemu. Může to znít jako zvláštní doplněk, ale funguje to víc než dobře. Sladkost vyvažuje slanost šunky a bohatost sýra a posouvá tento pokrm z běžných surovin na další úroveň.
Recept na Smažené chlebové rolky plněné sýrem, šunkou, marmeládou
Ingredience
- 12 plátků bílého toustového chleba
- 1/4 šálku jahodového džemu
- 12 plátků šunky
110 g plátkového sýra nebo tvrdého sýra, který nakrájíte na proužky - 2 vejce
- 1/4 šálku mléka
- 1 a 1/2 šálku strouhanky
- 1 lžička italského koření
- olej na smažení
Postup přípravy
1. Nožem odkrojte okraje toustového chleba a poté ho válečkem rozválejte, aby byl tenký. Horní stranu tousťáku natřete jemnou vrstvou džemu.
2. Na džem položte plátek šunky a na okraj chleba umístěte proužek sýra.
3. Chléb srolujte do pevného válečku a dobře utěsněte. Pokud je to nutné, použijte párátka pro udržení tvaru. Odstraníte je, až budete připraveni na obalování ve strouhance. Opakujte tento postup se zbývajícími plátky chleba.
4. V misce smíchejte vejce s mlékem a dobře je prošlehejte. Do mělké misky nasypte strouhanku a přidejte italské koření.
5. Každý váleček ponořte do vaječné směsi a důkladně obalte ve strouhance.
6. Ve větší pánvi zahřejte přibližně 5 cm oleje na střední teplotu. Opatrně vložte obalené válečky švem dolů a smažte je ze všech stran dozlatova a křupava.
7. Vyjměte z pánve a nechte okapat na mřížce umístěné nad plechem na pečení. Podávejte horké.
A pokud hledáte jiné varianty chutí a marmeláda s šunkou a sýrem dohromady Vám úplně nedávají smysl, podívejte se na tyto možnosti plnění rolek. Neváhejte experimentovat s jakoukoli zeleninou a náplněmi dle vlastních chutí.
Další možnosti plnění
- Papriky, opečená klobása, smetanový sýr
- Feferonky, strouhaná mozzarella, pizza omáčka
- Hovězí maso, restované žampiony, sýrová kaše
- Slanina, ananas, plátky taveného sýra
- Rajčata, strouhaná mozzarella, lístky bazalky
- Párky, sýr, kečup, hořčice
- Míchaná vajíčka, čedar