Věděli jste, že i obyčejnou cibuli lze proměnit obalením a smažením v malý gastronomický zázrak? Křupavé těstíčko, ve kterém cibulové kroužky obalíme a které usmažíme, dodá tomuto pokrmu nevídané chutě, které si vůbec nelze představit, pokud toto jídlo neochutnáme.
Kroužky jsou skvělým doplňkem k burgerům, steakům, salátům a tato příloha mizí tak, rychle, že se nestačíme divit, jak je chutná. Skvěle se hodí i na silvestrovské pohoštění. Možná jste ochutnali i ty z obchodu, ale domácí verze je mnohem chutnější než ta kupovaná. Kroužky jsou křupavější, čerstvě usmažené, méně mastné a můžete si je ochutit přesně podle sebe. Jejich původ by jsme pravděpodobně dohledali někde v USA a vyvinuli se z tradice smažené cibule, která je rozšířená v mnoha kuchyních od anglické až po asijskou. Dnes jsou symbolem americké kuchyně právě tak jako hranolky nebo coleslaw.
Recept na smažené cibulové kroužky
Ingredience potřebné na přípravu cibulových kroužků v těstíčku
- 3 cibule
- 3 vejce
- 3 lžíce vody
- 4 lžíce hladké mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- sůl, bylinky, koření
- olej na smažení
Postu přípravy kroužků
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a opatrně rozdělíme na kroužky.
2. V misce smícháme ingredience na těstíčko a vyšleháme.
3. Těstíčko musí být hustší a zůstávat na cibuli.
4. Cibuli nejprve obalíme v mouce a poté namáčíme do těstíčka, bude na cibuli lépe držet

5. Smažíme v rozpáleném oleji 2-3 minuty z každé strany a odkládáme na papírovou utěrku, kvůli odsátí přebytečného tuku.
Kroužky jsou chutné s česnekovým dipem, majonézovou omáčkou, BBQ omáčkou, tatarkou anebo jen se solí a citrónem.Pro extra křupavost kroužků stylu “fast food” obalujte : mouka-těstíčko-mouka-smažení. Dobrou chuť!