Sněhové pusinky se dají připravit v různých příchutích a velikostech. Tyhle velké bílkové dobroty naplněné výborným krémem a ozdobené čerstvým ovocem působí na stole jako by to byl exponát na výstavě krásných zákusků. Když přijdou hosté, stačí pozorovat, jak po nich dychtivě pokukují. Určitě se nebojte udělat jich větší množství – mizí neuvěřitelnou rychlostí!

Původ sněhových pusinek je velmi sporný, konkrétně se o jejich vznik přetahuje Francie, Švýcarsko a Itálie. Avšak pusinky se v angličtině jmenují „meringue“, což je odvozeno od švýcarského města Meiringen. Jako ovoce můžete použít téměř libovolné, doporučuji lesní ovoce, maliny nebo jahody. Příprava nezabere více než 15 minut, pečení však chvíli trvá, tak se do toho pusťme raději hned teď!

Recept na velké sněhové pusinky s krémem a ovocem

Ingredience na sněhové pusinky

  • citronová šťáva
  • 5 vajec
  • 200 g moučkového cukru
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 5 g vanilkového cukru
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 250 g borůvek
  • maliny
Obrázek receptu na Polibek baletky nebo malé pavlova pusinky s lesnými plody

Mini Pavlova pusinky s lesními plody – ovocný dezert inspirovaný baletem

Postup přípravy

1. Nejdříve si vyšleháme bílky do sněhu, během šlehání postupně přidáváme 200 g moučkového cukru.

Obrázek receptu na sněhové pusinky s jemným krémem a čerstvým ovocem.
Zdroj: Deliziose ricette di Katrine, Vyšleháme bílky do sněhu.

2. Poté zamícháme do sněhu 1 lžíci citronové šťávy a následně zapracujeme kukuřičný škrob.

3. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na plechu vyloženém pečícím papírem vytvoříme pusinky v takovém tvaru, abychom je později mohli uprostřed naplnit krémem.

Obrázek receptu na sněhové pusinky s jemným krémem a čerstvým ovocem.
Zdroj: Deliziose ricette di Katrine, Vytvoříme pusinky.

4. Vložíme do předehřáté trouby na 100°C a pečeme asi 2 hodiny.

5. Prozatím si vyšleháme spolu Mascarpone, smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr.

6. Hotovým krémem naplníme cukrářský sáček a hotové pusinky naplníme nejdříve nakrájenými borůvkami.

Obrázek receptu na sněhové pusinky s jemným krémem a čerstvým ovocem.
Zdroj: Deliziose ricette di Katrine, Naplníme hotové pusinky borůvkami.

7. Teprve poté na borůvky naneseme ze sáčku krém a ten ozdobíme malinami, jahodami nebo třeba rybízem.

Obrázek receptu na sněhové pusinky s jemným krémem a čerstvým ovocem.
Zdroj: Deliziose ricette di Katrine, Můžeme sněhové pusinky posypat moučkovým cukrem.

Závěr

Bez ohledu na původ pusinek musíme uznat, že se staly velmi oblíbeným dezertem i v českých domácnostech. Hlavně jsou velmi snadné na přípravu a vypadají samy o sobě velmi slavnostně. Navíc je snadno přizpůsobíte svým chutím. Sníh můžete udělat například ořechový, čokoládový nebo i ovocný.

Obrázek receptu na ořechové pusinky bez mouky.

Křehké ořechové pusinky: bezlepkové s jemně mletými ořechy vhodné pro každého

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest