5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Recept na aromatickou domácí roládu, které se u nás také říká Diplomat roláda. Sladké rolády nemusí být pouze kombinací čokolády a krému. Tuto šťavnatou roládu s exotickým ananasem si můžete vychutnat kdykoliv během roku a navodit si tak pocit slunečného tropického dne.

Žlutý král tropů – jak se říká ananasu, může být klidně významnou surovinou pro pečení. V gastronomii čím dál více používané ovoce během přípravy sladkých i slaných jídel bude dnes kralovat našemu receptu. Můžete použít čerstvý nakrájený ananas, nebo kolečka ananasu z konzervy.

Zdroj obrázku: Kilocalorii, Recept na ananasovou roládu s lahodným krémem uvnitř.

Recept na šťavnatou ananasovou roládu s krémem

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 3 hodiny 30 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 3 hodiny 50 minut
Připravujeme exotickou roládu s ananasem a krémem, délka přípravy 3h 30min.

Potřebné vybavení

  • 1 Plech na pečení
  • 2 mísy

Suroviny

Ingredience na rolku z těsta

  • 135 g Mouky
  • 4 ks Vejce
  • 100 g Cukru
  • 1 ampulka Vanilkové esence
  • 2 lžíce Mrkvové šťávy
  • 2 lžíce Oleje
  • Špetka prášku do pečiva
  • Špetka soli

Ingredience na krém

  • 250 g Mascarpone
  • 250 g Šlehačky
  • 2 konzervy Koleček ananasu (nebo celý čerstvý ananas)
  • 150 g Nastrouhané čokolády

Postup 

Příprava korpusu

  • Žloutky si utřeme v míse s vanilkovou esencí a olejem, dokud nevznikne bílá hmota.
  • V druhé míse si ušleháme bílky se špetkou soli a cukrem.
  • Na tuto pěnu nalijeme směs ze žloutků, kterou jsme si předtím připravili a ušleháme do hladka.
  • Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Přidáme mouku, prášek do pečiva a mrkvovou šťávu.
  • Mícháme stěrkou, dokud nám nevznikne homogenní hmota.
  • Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20 minut.
  • Po vyndání z trouby vyndáme těsto i s pečícím papírem a přeložíme na mokrou utěrku.
  • Do utěrky i s pečícím papírem zarolujeme a necháme zchladnout.

Příprava krému

  • Ušleháme si šlehačku.
  • Několik koleček ananasu odkapaných od šťávy si nakrájíme nadrobno.
  • Část šlehačky a zbylá kolečka ananasu si necháme na ozdobu.
  • V misce si smícháme šlehačku, mascarpone, nakrájené kousky ananasu a 100g nastrouhané čokolády.

Dokončení

  • Korpus si rozbalíme a odstraníme pečící papír.
  • Korpus potřeme krémem a opět zarolujeme, ideálně co nejpevněji.
  • Roládu zabalíme do pečícího papíru a potom do potravinářské fólie.
  • Dáme na 3 hodiny ztuhnout do lednice.
  • Po ztuhnutí vybalíme a dáme na servírovací podnos.
  • Dozdobíme zbylými kolečky ananasu, šlehačku a nastrouhanou čokoládou.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Sladké
Kuchyně: exotická
Klíčové slovo: ananas, roláda


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest