Všichni známe klasické věnečky z odpalovaného těsta, ale co si takhle upéct z odpalovaného těsta pouze sušenky? Jednoduché a snadné, bez náplně, z pár ingrediencí a hotové za chviličku?
Odpalované těsto je ve skutečnosti snadné a vyžaduje jen pár surovin, které má doma každý. Takže pokud máte chuť na něco jednoduchého a rychlého, není důvod váhat. Pokud byste přece jen chtěli sušenky naplnit, zkuste klasický sladký krém nebo slanou sýrovou náplň. Přejeme vám dobrou chuť!
Recept na Odpalované sušenky: Jednoduché, křupavé a hotové za chvilku
Ingredience na přípravu sušenek
- 200 g vody
- 100 g másla
- 2 kávové lžičky cukru
- 150 g hladké mouky
- 3 vejce
- špetka soli
Postup přípravy sušenek
1. V kastrolu ohříváme na mírném plameni změklé máslo s vodou, cukrem a solí za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.
2. Přisypeme mouku a mícháním uvaříme husté těsto, které je hladké a odděluje se od kastrolu.
3. Těsto přendáme do misky a ještě horkého těsta přidáme dvě rozšlehaná vajíčka. Vyšleháme šlehačem a do vychladlého těsta přidáme třetí vajíčko a vyšleháme hladké těsto.
4. Těsto naplníme do sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme sáčkem s ozdobnou koncovkou tvary. Můžou to být špičky anebo rovné rohlíčky, co se komu líbí, je to volitelné.
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů zhruba 30 minut. Po upečení a mírném vychlazení posypeme moučkovým cukrem.
Tipy k servírování
Odpalované sušenky můžete podávat samotné, proto název sušenky, ale kdo má chuť, může si je rozkrojit a naplnit například sýrovou pomazánkou anebo krémem. Jsou výborné na všechny způsoby.