S každým soustem tohoto telecího milánského řízku objevíte úžasnou a vyváženou chuť, díky kombinaci použitých ingrediencí. Zlatavá a křupavá kůrka s nádechem citronu a petržele. Po jednom soustu budete souhlasit, že toto je nejlepší telecí recept na telecí řízky.
Jaké zvolit telecí maso na řízky a jak dlouho řízky smažit? Veškeré informace naleznete v receptu. Recept Vám zabere na přípravě 15 minut a samotné smažení dalších 15 minut. K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat paličku na maso a pánev na smažení.
Recept na Telecí řízky na milánský způsob
Potřebné vybavení
- Pánev
Suroviny
- 5 plátků telecích řízků
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 2 ks velká vejce lehce rozšlehaná
- 1 hrnek strouhanky
- 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/8 lžičky černého pepře
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžička citronové kůry z jednoho citronu
- olej na smažení
Postup
- Pomocí paličky telecí maso naklepeme. Maso osolíme a opepříme
- Rozšleháme si vajíčka do hlubokého talíře, dále dáme do dalšího talíře mouku
- Dále do větší mísy nasypeme strouhanku, parmazán, petržel, sušený česnek, citronovou kůru, vše promícháme
- Telecí řízky nyní obalíme mouce
- Poté je vložíme do rozšlehaných vajec a nakonec do směsi strouhanky
- Dbáme na to, abychom na telecí maso dostali dobrou vrstvu každé ingredience a zcela je obalili
Smažení řízků:
- Nalijeme 1/2 hrnku rostlinného oleje do velké pánve
- Olej pořádně rozehřejeme, dáme na střední stupeň ohně
- Když je olej rozpálený, opatrně vložíme do pánve obalené telecí řízky a smažíme do zlatova (asi 2 minuty z každé strany)
- Hotové smažené telecí řízky vyjmeme z pánve a položíme je na mřížku, na dobu cca jedné minuty, aby okapaly
Video recept
Poznámky
- Vhodná příloha k pokrmu: vařené nebo pečené brambory, bramborová kaše. My jsme si ještě navíc připravili rajčatový salát s cibulkou.
Nechte si chutnat.