5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

S každým soustem tohoto telecího milánského řízku objevíte úžasnou a vyváženou chuť, díky kombinaci použitých ingrediencí. Zlatavá a křupavá kůrka s nádechem citronu a petržele. Po jednom soustu budete souhlasit, že toto je nejlepší telecí recept na telecí řízky.

Jaké zvolit telecí maso na řízky a jak dlouho řízky smažit? Veškeré informace naleznete v receptu. Recept Vám zabere na přípravě 15 minut a samotné smažení dalších 15 minut. K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat paličku na maso a pánev na smažení.

Zdroj obrázku: cooky.cz, Telecí řízky na milánský způsob

Recept na Telecí řízky na milánský způsob

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 3 porce

Potřebné vybavení

  • Pánev

Suroviny

  • 5 plátků telecích řízků
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 ks velká vejce lehce rozšlehaná
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/8 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička citronové kůry z jednoho citronu
  • olej na smažení

Postup 

  • Pomocí paličky telecí maso naklepeme. Maso osolíme a opepříme
  • Rozšleháme si vajíčka do hlubokého talíře, dále dáme do dalšího talíře mouku
  • Dále do větší mísy nasypeme strouhanku, parmazán, petržel, sušený česnek, citronovou kůru, vše promícháme
  • Telecí řízky nyní obalíme mouce
  • Poté je vložíme do rozšlehaných vajec a nakonec do směsi strouhanky
  • Dbáme na to, abychom na telecí maso dostali dobrou vrstvu každé ingredience a zcela je obalili

Smažení řízků:

  • Nalijeme 1/2 hrnku rostlinného oleje do velké pánve
  • Olej pořádně rozehřejeme, dáme na střední stupeň ohně
  • Když je olej rozpálený, opatrně vložíme do pánve obalené telecí řízky a smažíme do zlatova (asi 2 minuty z každé strany)
  • Hotové smažené telecí řízky vyjmeme z pánve a položíme je na mřížku, na dobu cca jedné minuty, aby okapaly

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Vhodná příloha k pokrmu: vařené nebo pečené brambory, bramborová kaše. My jsme si ještě navíc připravili rajčatový salát s cibulkou.
    Nechte si chutnat.
Cena: 350 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: milánská kuchyně, řízky, telecí


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest