5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Recept na rychlé tuňákové špagety s ančovičkami, sušenými rajčaty a olivami je ideální volbou, pokud máte chuť na rychlé a chutné jídlo inspirované středomořskou kuchyní. Kombinace tuňáka v olivovém oleji, kaparů, ančoviček a oliv přináší do každého sousta intenzivní a plné chutě. Recept je snadný na přípravu a díky surovinám, které můžete mít doma po ruce, se hodí i na všední dny.

Použití tuňáka v plechovce v těstovinách je cenově dostupný a chutný způsob, jak do jídla přidat bílkoviny. Italové takové těstoviny nazývají Al tonno. Místo pomalého vaření v rajčatové omáčce jsem použila sušená rajčata k vytvoření husté směsi podobné pestu. Když se následně smíchá s vodou z těstovin, promění se v lahodnou omáčku – a vše je připraveno v jedné pánvi. Stačí přidat kousky tuňáka a jídlo je hotové za méně než 25 minut. Tyto špagety jsou vynikající servírované ihned – teplé, ale možná chutnají ještě lépe studené druhý den. Hodí se k nim sklenička růžového vína.

Zdroj obrázku: delish, Špagety na středomořský způsob

Recept na tuňákové špagety

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4 porce
Lahodné těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty, plné středomořských chutí

Potřebné vybavení

  • Hluboká pánev
  • Velký hrnec na těstoviny

Suroviny

  • 225 g dlouhých těstovin (bucatini, linguine nebo špagety)
  • 1 hrnek sušených rajčat
  • 1 polévková lžíce kaparů
  • 3 stroužky česneku (oloupané)
  • 6 ančoviček
  • ¼ hrnku extra panenského olivového oleje
  • 1 sklenice tuňáka v olivovém oleji
  • hrnku rozmixovaných oliv
  • 1 polévková lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • sůl

Postup 

  • Do velké pánve přidejte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte 2 lžičky soli.
  • Těstoviny vařte o 2 až 3 minuty méně, než je uvedeno na obalu, aby byly al dente. Než je scedíte, uchovejte si 1,5 šálku vody z těstovin.
    Těstoviny

    Zdroj obrázku: Pexels, Špagety jako základ receptu

  • Pokud používáte kuchyňský robot, zpracujte sušená rajčata, kapary, česnek, ančovičky a olivový olej do hladké pasty. Pokud nemáte robot, nasekejte ingredience ručně a smíchejte s olejem.
  • Na středním plameni přidejte rajčatovou pastu do pánve a za stálého míchání vařte 3 až 4 minuty, dokud mírně neztmavne a nezavoní.
  • Snižte teplotu na středně nízkou a postupně zašlehejte odloženou vodu z těstovin, aby vznikla tekutá omáčka.
  • Nakrájejte tuňáka na větší kousky a přidejte ho spolu s olivami a olejem z tuňáka do pánve. Promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
    Tuňákové špagety

    Zdroj obrázku: delish, Špagety s tuňákem a ančovičkami

  • Do omáčky přidejte těstoviny a vařte další 1 až 2 minuty. Hotové těstoviny posypte petrželkou a podávejte.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Italská, Středomořská
Klíčové slovo: ančovičky, olivy, špagety, sušená rajčata, tuňák, tuňákové špagety



5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest