Nádherně osvěžující kombinace jahod a krémového tvarohu. Taktová je tato vynikající a osvěžující zmrzlina. Vychutnáte si naprosto každou lžičku a příjemně zchladíte svoje tělo i mysl. Celý tento recept má jednu obrovskou výhodu. A to že ho připravíte bez jakéhokoliv přístroje na zmrzlinu a navíc s minimem surovin. Základ samozřejmě tvoří čerstvé jahody, které k létu prostě patří. Další důležitou surovinou je měkký tvaroh, který zmrzlině dodává ideální krémovost.

Rozhodně se nevyplatí opomenout trochu citronové kůry a šťávy, které zmrzlinu fantasticky osvěžují na takovou úroveň, že vás nezaskočí ani extrémně vysoké teploty. Navíc působí jako přírodní zvýrazňovač chuti. Mimochodem tento trik s citronem používají i profesionální cukráři!

Recept na tvarohovo-jahodovou zmrzlinu

Ingredience pro přípravu

  • 500 g jahod
  • 500 g tvarohu z vaničky
  • cukr dle chuti
  • šlehačka
  • citronová kůra a šťáva z 1 citronu

Postup přípravy podomácku vyrobené zmrzky

1. Jahody rozmixujeme s cukrem, tvarohem a citronovou kůrou a šťávou.

2. Dále vmícháme hotovou šlehačku a dáme do mrazáku zmrznout.

3. Ideálně každou hodinu promícháme, aby nám nevznikly zmrzlé krystalky.

4. Před podáváním vyndáme z mrazáku alespoň 20 minut předem.

Jahodová zmrzlina.
Foto: freepik.com, Jahodová zmrzlina.

Tipy ještě k větší dokonalosti

Pokud máte rádi kousky ovoce, nechte část jahod nasekanou nadrobno a přimíchejte je až po rozmixování.

Kapka vanilkového extraktu nebo jahodového likéru může zmrzlinu chuťově prohloubit.

Ruská zmrzlina z 5 ingrediencí - snadná příprava

Ruská zmrzlina: Nostalgická chuť dětství z 5 ingrediencí

Domácí čokoládová zmrzlina: recept pro horké dny

Recept na poctivou smetanovou domácí čokoládovou zmrzlinu

Foto a recept Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest