Nádherně osvěžující kombinace jahod a krémového tvarohu. Taktová je tato vynikající a osvěžující zmrzlina. Vychutnáte si naprosto každou lžičku a příjemně zchladíte svoje tělo i mysl. Celý tento recept má jednu obrovskou výhodu. A to že ho připravíte bez jakéhokoliv přístroje na zmrzlinu a navíc s minimem surovin. Základ samozřejmě tvoří čerstvé jahody, které k létu prostě patří. Další důležitou surovinou je měkký tvaroh, který zmrzlině dodává ideální krémovost.
Rozhodně se nevyplatí opomenout trochu citronové kůry a šťávy, které zmrzlinu fantasticky osvěžují na takovou úroveň, že vás nezaskočí ani extrémně vysoké teploty. Navíc působí jako přírodní zvýrazňovač chuti. Mimochodem tento trik s citronem používají i profesionální cukráři!
Recept na tvarohovo-jahodovou zmrzlinu
Ingredience pro přípravu
- 500 g jahod
- 500 g tvarohu z vaničky
- cukr dle chuti
- šlehačka
- citronová kůra a šťáva z 1 citronu
Postup přípravy podomácku vyrobené zmrzky
1. Jahody rozmixujeme s cukrem, tvarohem a citronovou kůrou a šťávou.
2. Dále vmícháme hotovou šlehačku a dáme do mrazáku zmrznout.
3. Ideálně každou hodinu promícháme, aby nám nevznikly zmrzlé krystalky.
4. Před podáváním vyndáme z mrazáku alespoň 20 minut předem.
Tipy ještě k větší dokonalosti
Pokud máte rádi kousky ovoce, nechte část jahod nasekanou nadrobno a přimíchejte je až po rozmixování.
Kapka vanilkového extraktu nebo jahodového likéru může zmrzlinu chuťově prohloubit.

Ruská zmrzlina: Nostalgická chuť dětství z 5 ingrediencí

Recept na poctivou smetanovou domácí čokoládovou zmrzlinu
Foto a recept Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI