5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tvarohový dort obohacený s krémovou smetanu a lahodnou čokoládu představuje dokonalý dezert, který oslní svou jednoduchostí a vynikajícím chuťovým zážitkem. Jeho příprava je sice snadná, avšak výsledek vás ohromí.

Tento dort není jen oblíbený pro svou chutnost, ale také pro svou univerzálnost – osloví všechny věkové kategorie. Na jeho přípravu budete potřebovat jen základní ingredience, i při jejich výběru ale buďte obezřetní. Čím kvalitnější suroviny zvolíte, tím lahodnější a chutnější bude výsledný pokrm.

Zdroj obrázku: Pexels, čokoláda na tvarohový dort s čokoládou

Recept na tvarohovým dort s jemným krémem a čokoládou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 25 minut
Čas vaření 30 minut
Doba potřebná na ztuhnutí 2 hodiny
Celkový čas 2 hodiny 55 minut
Porcí 12 porcí
Kombinací tvarohu a čokolády vznikne lahodný dort, který se bude rozplývat na jazyku

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení
  • Miska
  • ruční mixér

Suroviny

Ingredience na přípravu korpusu:

  • 6 vajec
  • 3 lžíce cukru
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic mléka
  • 8 lžic hladké mouky
  • 100 gramů rozinek
  • 100 gramů čokolády
  • půl lžičky prášku do pečiva

Ingredience na přípravu tvarohového krému:

  • 300 gramů tvarohu
  • 100 gramů zakysané smetany
  • 100 gramů másla
  • 3 lžíce lžíce moučkového cukru
  • kůra z citronu

Ingredience na přípravu čokoládové polevy:

  • 100 gramů čokolády
  • 2 – 3 lžíce mléka

Postup 

  • Vejce a cukr šlehejte dohladka, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  • Postupně přidávejte olej a mléko, stále mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  • Přimíchejte rozinky.
  • Do směsi pomalu vmíchejte také prosátou mouku spolu s práškem do pečiva.
  • Vložte směs na velký plech, který jste vymazali máslem a vysypali moukou, nebo použijte pečící papír.
  • Pečte na v troubě na 180 stupňů po dobu asi 30 minut, dokud dort nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
  • Nechte korpus vychladnout.
  • Mixérem napěňte tvaroh a smíchejte ho se smetanou, dokud nevznikne hladký krém.
  • Přidejte cukr a pokračujte ve šlehání až do hladké konzistence.
  • Přimíchejte rozpuštěné a odstředěné máslo a příchutě dle vašeho výběru, jako je citronová kůra nebo rum.
  • Krém rovnoměrně naneste na vychladlý vršek dortu.
  • Rozpusťte čokoládu a přidejte mléko. Rovnoměrně rozetřete čokoládu na vrchní vrstvu krému.
  • Nechte tvarohový dort vychladnout po dobu jedné až dvou hodin, než ho nakrájíte na porce.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Dezert, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: čokoláda, dort, tvaroh


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest