5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Křupavá a voňavá snídaně, která během chvilky provoní celý byt, to zní jako idylka každého nedělního rána. Překvapením je, že to není až tak nereálné. I v pohodlí domova si můžeme připravit lahodní croissanty.

Domácí croissanty jsou nejen mnohem chutnější než ty, které zakoupíme v obchodě, také nás ve finále překvapí svou jednoduchostí. Zároveň se jedná o recept, kde můžeme velmi využít svoji kreativitu, například náplň croissantů může být téměř jakákoliv.

Obrázek: cooky.cz, Domácí pečivo plněné marmeládou

Recept na Rychlé domácí pečivo plněné marmeládou

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 30 minut
20 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 24 porcí
Připravujeme domácí pečivo – mini croissanty plněné marmeládou

Potřebné vybavení

  • Hluboká mísa
  • Hrnec
  • Váleček
  • Plech na pečení

Suroviny

  • 100 mililitrů vody
  • 90 mililitrů slunečnicového oleje
  • 13 gramů čerstvého droždí
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 270 gramů hladké mouky
  • moučkový cukr (na posypání )

Postup 

  • Do připraveného hrnce dáme špetku soli, cukru a olej.
  • Hrnec dáme na plotnu a přivedeme k varu.
  • Jakmile je olej horký, dáme jej z plotny vychladnout.
  • Do hrnce s vlažným olejem přidám droždí a vše promíchám.
  • Postupně prosejeme mouku a vypracujeme hladké těsto.
  • Těsto by mělo být nelepivé a elastické.
  • Na 20 minut jej necháme kynout na teplém místě.
  • Vykynuté těsto si rozdělíme na dvě poloviny.
  • Z každého kusu těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na 12 trojúhelníčků.
  • Na okraj každého trojúhelníku rozprostřeme vybranou marmeládu.
  • Z každého kusu sroluji jeden croissant.
  • To samé opakuji i s druhou polovinou těsta.
  • Croissanty pokládám na plech na pečení.
  • Pečeme v troubě na 180 stupňů Celsia asi 30 minut.
  • Upečené croissanty posypeme moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Olej, který jsme v receptu použili, můžeme nahradit máslem.
  • Vodu, kterou jsme v receptu použili, můžeme nahradit mlékem.
  • Hotové croissanty je dobré posypat moučkovým cukrem. 
Připravujete si vlastní domácí pečivo a máte zajímavý recept? Svůj recept můžete sdílet s ostatními ZDE.
Cena: do 120 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká, Italská
Klíčové slovo: croissant, domácí pečivo, marmeláda
Uvařili jste tento recept? Dejte nám vědět!
Máte vlastní recept?Pochlubte se a vkládejte zde!

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest