5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Špagety carbonara jsou klasikou italské kuchyně, která se vyznačuje jednoduchostí a bohatou chutí. Věděli jste, že tato lahůdka pochází z Říma a je oblíbená po celém světě. Přestože existuje mnoho variant, tradiční recept vyžaduje pouze několik základních ingrediencí: špagety, italskou slaninu, vejce, parmazán a pepř.

Příprava špaget carbonara je rychlá a snadná, což z ní dělá ideální jídlo na rychlý oběd nebo večeři. Klíčem k dokonalosti je správné načasování a technika míchání ingrediencí, aby se vytvořila krémová a bohatá omáčka bez použití smetany.

Video: Cooky.cz, Nejlepší klasické špagety carbonara – recept

Tento základní recept o pěti surovinách Vám zabere 5 minut na přípravě a 10 minut vaření.

Obrázek: cooky.cz, Recept na špagety carbonara

Recept na špagety carbonara

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 4 porce

Potřebné vybavení

  • Hrnec na vaření špaget
  • Pánev

Suroviny

  • 1 balení špaget
  • 300 g nadrobno nakrájené slaniny (ideálně italská pancetta)
  • 10 ks vajec
  • 200 g parmezánu
  • sůl, pepř

Postup 

  • Nejprve si dáme vařit vodu, kterou dostatečně osolíme a vaříme špagety podle návodu, do stavu al dente (na skus)
  • Mezitím si na hlubší pánvi opražíme slaninu, slanina by měla být krásně opečená a křupavá
  • Jakmile máme hotovou slaninu vypneme plotnu a nastrouháme si do mísy na jemno parmezán
  • K parmezánu přidáme rozklepnuté vejce
  • Směs z vajec a parmezánu důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem
  • Když jsou těstoviny al dente vyjmeme je z vody a přendáme (pomocí kleští nebo děrované naběračky) je ke slanině, vše promícháme
  • Vodu z těstovin si nechte na straně může se nám ještě hodit
  • Následně k horkým těstovinám a slanině přidáme směs z parmezánu a vajec
  • Vše důkladně promícháme, následně přidáme půl hrnku vody z těstovin, pořádně vše promícháme dokud těstoviny nebudou krásně obalené vejcem a nevznikne krémová omáčka, aniž bychom použili smetanu
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Máte vlastní recepty, o které byste se s námi a ostatními návštěvníky webu rozdělili? Svůj vlastní recept můžete vložit zde.
  • Přečtěte si v našem článku, jak se správně vaří těstoviny.
Cena: 180 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: carbonara, parmezán, pepř, slanina, špagety, vejce


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest