5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Houbová polévka – v našem případě žampionová polévka, se sýrem je vynikající pokrm, který kombinuje bohatou chuť hub a krémovou texturu sýra. Tento recept na polévku bohatě postačí i jako hlavní jídlo. Polévka je opravdu výživná. Pojďme se podívat na to, jak si tuto houbovou polévku můžete snadno připravit doma.

Na přípravu lahodné polévky z hnědých hub budete potřebovat

Připravte si papriku, mrkev, cibuli a samozřejmě houby. Nechtěl jsem použít obyčejnou vodu, tak jsem si připravila vývar ze zeleniny – červenou papriku, tři malé mrkve, pár malých cibulek a jednu zelenou cibuli, jsem měla zapomenutou v lednici. Vše jsem dala vařit s vodou a solí. Přidal jsem čtyři cherry rajčata a 500 g žampionů. Dvě houby jsem si nechal stranou na dekoraci a zbytek jsem nakrájel na větší kusy, které jsem osmahnula se zeleninou na pánvi s trochou oleje, soli a pepře. Poté jsem směs rozmixovala. Nechala jsem ji ale hrubší, aby byly kousky zeleniny ještě cítit. Do hrnce jsem dala máslo, směs z mixéru a vývar ze zeleniny. Vše jsem nechala vařit 3-4 minuty. Nakonec jsem polévku dochutila solí a pepřem. Polévku jsem podávala s krutony, sýrem a osmaženými houbami, a musím říct, že byla výtečná. Pokud máte podobné chutě jako já, určitě ji zkuste.

Obrázek: bucataras, Houbová polévka s chutí sýra

Recept na vynikající žampionovou polévku se sýrem

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 2 porce
Kombinace sýra a hub dokáže vytvořit skvělý krémový pokrm. V našem receptu jsou žampiony, ale můžete použít hříbky nebo jiné houby.

Potřebné vybavení

  • Hrnec
  • Pánev
  • Mixér

Suroviny

  • 500 gramů žampionů
  • 3 lžíce červené papriky (nakrájené na kostičky)
  • 3 lžíce zelené cibule (nakrájené nadrobno)
  • 3 lžíce mrkve (nakrájené nadrobno)
  • olej
  • 20 gramů másla
  • parmazán, čedar

Postup 

  • Očistěte, umyjte a nakrájejte mrkev, papriku a cibuli.
    Zelenina na houbovou polévku

    Obrázek: bucataras, Připravená zelenina na vývar

  • Vložte připravenou zeleninu do hrnce, osolte a vařte, dokud nezměkne.
  • Očistěte houby. Dva žampiony nakrájejte na plátky a orestujte na pánvi s trochou soli.
  • Zbytek žampionů nakrájejte na větší kousky a vložte do pánve spolu se zeleninou.
  • Přidejte trochu oleje, osolte, opepřete a restujte asi 15 minut.
    Příprava zeleniny

    Obrázek: bucataras, Restování zeleniny na polévku

  • Směs dejte do kuchyňského mixéru.
    Mixování

    Obrázek: bucataras, Mixování zeleniny na polévku

  • Nasekejte směs v robotu, ale ne do krémové konzistence.
    Mix na polévku

    Obrázek: bucataras, Zelenina připravené na polévku

  • V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nasekanou směs z robotu a šťávu ze zeleninové polévky.
    Lahodná houbová polévka se sýrovým krémem

    Obrázek: bucataras, Krémová houbová polévka se sýrem

  • Nechte vařit 3-4 minuty, dochuťte solí a pepřem.
  • Polévka by měla mít konzistenci mezi krémovou a tekutou.
    Houbová polévka se sýrem

    Obrázek: bucataras, Vydatná houbová polévka se sýrem

  • Vypněte oheň, polévku naběračkou nalijte do servírovací mísy.
  • Přidejte strouhaný sýr, orestované žampiony a podávejte s krutony s olivovým olejem a mozaikovým pepřem.
    Houbová polévka se sýrovou příchutí

    Obrázek: bucataras, Sýrová houbová polévka

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 60 Kč
Chod: Polévka
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: houbová polévka, houby, krutony, žampiony, zelenina, zeleninový vývar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest