5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Čich a chuť jsou údajně nejsilnějšími smysly pro aktivaci dlouhodobé paměti. Na co si vy vzpomenete, když ucítíte čerstvě usmažený langoš? My letní venkovní koupaliště.

Dnes si uděláme ten originální a původní langoš, který doplníme oblíbenými surovinami. Jsme si vědomi toho, že se nejedná zrovna o dietní jídlo, ale jednou za čas je tato pochoutka rychlého občerstvení skvělým pokušením.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na retro langoše.

Recept na retro langoš

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Celkový čas 30 minut
Porcí 4
Připravíme si originální langoše s původní recepturou.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Pánev

Suroviny

Ingredience na langoš

  • 500 g Mouky
  • 250 ml Mléka
  • 25 g Čerstvého droždí (nebo 1 sáček sušeného)
  • 1 lžička Cukru
  • 2 lžičky Soli
  • 50 ml Oleje

Ingredience na česnekový dresing

  • 3 stroužky Česneku
  • 1 lžíce Oleje
  • Voda
  • Sůl

Ingredience na vrch langoše

  • Zakysaná smetana
  • Nastrouhaný sýr
  • Červená cibule
  • Salám nebo anglická slanina
  • Klobása

Postup 

  • Do vlažného mléka přidáme droždí s cukrem.
  • Dáme na teplé místo vzejít kvásek.
  • Přidáme sůl a mléko. Pořádně prohněteme.
  • Zakryjeme a dáme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
  • Během kynutí prolisujeme česnek, osolíme ho a podlijeme vodou a olejem.
  • Nadrobno nakrájíme červenou cibuli.
  • Nakrájíme salám a klobásu, které orestujeme na pánvi.
  • Jakmile je těsto nakynuté, mastnýma rukama roztahujeme a odtrháváme těsto tak, abychom získali 1 cm silné placky.
  • Na rozpáleném oleji smažíme placky z každé strany asi 1 minutu.
  • Ozdobíme a dochutíme dle našich chutí.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: langoš
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest