Když hledáte perfektní snídani, která je nejen lahodná, ale i zdravá, krémové ovesné vločky s javorovými sirupem a karamelizovanými banány jsou tou správnou volbou. Nejenže vás krásně zasytí, ale také vám dodají energii na celý den.

Věděli jste, že ovesné vločky jsou jedním z nejzdravějších celozrnných pokrmů. Jsou plné různých minerálů, vitamínů a vlákniny. Díky vysokému obsahu vlákniny vás zasytí na dlouhou dobu!

Příprava ovesné kaše je velmi jednoduchá a s našimi tipy a triky bude váš výsledek vždy dokonalý. Pokud máte rádi sladké recepty, přidejte se do naší skupiny s inspiracemi na Nejlepší sladké recepty.

Jak na dokonalou ovesnou kaši

  1. Přidáme špetku soli – udělá s ovesnými vločkami zázraky. Můžeme také přidat skořici, hvězdičku anýzu, kardamom nebo špetku mletého zázvoru pro zvýraznění chuti.
  2. Po přivedení vody/mléka (nebo rostlinné mléko) k varu snížíme teplotu a ovesné vločky jemně vaříme.
  3. Pro dokonale krémové ovesné vločky přidáme kousek másla na závěr vaření.

Triky, jak na dokonalou kaši už víte, tak pojďme se spolu podívat na náš recept.

Recept na Ovesné vločky s karamelizovanými banány

Recept na snídani: Krémové ovesné vločky s karamelizovaným banánem
Krémové ovesné vločky s karamelizovanými banány

Potřebné suroviny kaši:

  • 2 šálky ovesné vločky
  • 4 šálky vody (lze nahradit mlékem rostlinným nebo živočišným)
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce másla

Suroviny na: Karamelizované banány

  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 3 velké banány, nakrájené na plátky

Postup přípravy:

Recept na snídani: Krémové ovesné vločky s karamelizovaným banánem
Krémové ovesné vločky s karamelizovanými banány

1. Do hrnce vložíme: ovesné vločky, vodu a sůl, takto vše vaříme na středně vysoké teplotě. Když voda začne vařit, snížíme teplotu a jemně vaříme 10-15 minut, dokud se voda nevstřebá do vloček.

Recept na snídani: Krémové ovesné vločky s karamelizovaným banánem
Krémové ovesné vločky s karamelizovanými banány

2. Nyní sundáme vločky z tepla a přidáme máslo a necháme 10 minut odpočívat pod pokličkou.

3. Mezitím připravíme karamelizované banány. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme javorový sirup a společně povaříme, dokud nezačne směs bublat. Poté přidáme nakrájené banány a vaříme ve směsi 5 minut, dokud nezkaramelizují.

Recept na snídani: Krémové ovesné vločky s karamelizovaným banánem
Krémové ovesné vločky s karamelizovanými banány

Hotovo, můžeme podávat ovesné vločky s karamelizovanými banány navrchu.

Co dalšího můžete přidat do ovesných vloček?

Možnosti jsou opravdu nekonečné. Zde je několik našich tipů:

  • Různé druhy koření: Skořice, kardamom, zázvor, hřebíček a další.
  • Přidáme čerstvé ovoce: Jablka, plátky banánů, čerstvé bobule, hrušky a další.
  • Přidáme sušené ovoce: Rozinky, brusinky, kokosové lupínky a další.
  • Máslo nahradíme ořechovým máslem: Arašídové, mandlové nebo kešu máslo.
  • Přidáme ořechy a semínka: Mandle, pistácie, kešu, pekanové ořechy, chia semínka, lněná semínka a další.
  • Dochutíme sladidly: Javorový sirup, med, datlový sirup nebo cukr podle chuti.
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest