V dnešním receptu vám ukáži přípravu skvělých zapečených bagetek nebo mini chlebíčků, kanapek. Toto slané pohoštění je chutnou, křupavou a hlavně vítanou změnou. Nic si nenalhávejme, chlebíčky jsou sice super pohoštění, ale už jaksi nudné. Tyto zapečené bagetky tvoří dojem snahy a potřeby hostům nabídnout něco výjimečného. Přípravu máte hotovou za pár minut, obzvláště když si předehřejete troubu předem.

Důležitý je podle mě zejména výběr sýra. V receptu jsem použila Eidam 45%, z těchto běžných sýrů můžeme použít jakýkoliv Eidam nebo Goudu. Pokud stojíte o mírně výraznější variantu, klidně přisypte trochu mozzarelly, parmazánu či cheddaru. Pro zpestření tácu namíchejte jednotlivé sýrové varianty, uniknete tak jisté fádnosti. Volbu pečiva nechám na vás. Použijte cokoliv od bagety, přes rohlík až po veku. Záleží na vašich možnostech a preferencích.

Recept na zapečené bagetky

Ingredience pro přípravu

  • 100 g šunky
  • 50 g suchého salámu
  • 150 g sýra
  • vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • lžíce sladké chilli omáčky
  • 4 cherry rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • sůl
  • pepř
  • rohlík, veka nebo bageta

Postup

1. Nejdříve do mísy nastrouháme šunku, sýr, salám a poté přidáme rajčátka s jarní cibulkou nakrájené na malé kousky.

Nejdříve do mísy nastrouháme šunku, sýr a salám.
Nejdříve do mísy nastrouháme šunku, sýr a salám.

2. V menší misce smícháme zakysanou smetanu, chilli omáčku, rozšlehané vejce, sůl, pepř a přimícháme k ostatním ingrediencím.

Přimícháme směs zakysané smetany.
Přimícháme směs zakysané smetany.

3. Pečivo nakrájíme na kolečka a na ně nandáme hotovou směs.

Pečivo nakrájíme na kolečka.
Pečivo nakrájíme na kolečka.
Na nakrájená kolečka bagety natřeme směs.
Na nakrájená kolečka bagety natřeme směs.

4. Pokládáme na plech a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

Pečeme v předehřáté troubě 10 minut.
Pečeme v předehřáté troubě 10 minut.

5. Upečené naservírujeme na talíř a můžeme podávat.

Zapečené bagetky.
Zapečené bagetky.

Zvolte vhodné víno k pohoštění

K těmto zapečeným bagetkám skvěle pasuje takové víno, které doplní a zvýrazní chuť sýra a křupavého pečiva. Z bílých vín doporučujeme Chardonnay, které je dokonalé k sýrovým pokrmům. Díky své plnosti a máslovým tónům dobře ladí právě se sýrem. Pokud máte v plánu nalévat červené víno, skvělou volbou bude Pinot Noir. Toto víno je lehčí s jemně ovocnými tóny. Jde o univerzální volbu, která nepřebije chuť sýrů a bagetky.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!
Nejlepší pomazánky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest