Častokrát asi taky přemýšlíte, co jen k té večeři dneska zase udělat. Kromě večeře studené, co je v domácnostech asi zvykem, je možné udělat jednoduché a chutné jídlo, které nám nezabere moc času a je složené z jednoduchých ingrediencí. Kdysi bylo zvykem k večeři dělat různé druhy brambor, dokonce si pamatuji obyčejné vařené brambory a k tomu hrnek mléka. Nebo brambory pečené na plechu, ještě brambory lovecké, ty vám někdy ukážu, dělám je dodnes.

My si dnes uděláme zapečené brambory se slaninou a parmazánem, trochu jinak než vypadají moje lovecké, ale taky jsou velice chutné a voňavé, Když je upečete, váš byt bude vonět večeří až k sousedům, tak Dobrou chuť!

Recept na Zapečené brambory se slaninou, snadná a levná venkovská večeře

Ingredience na přípravu

  • 4 velké brambory
  • sůl dle chuti
  • 50 g Parmazánu
  • 50 g strouhanky
  • uzená paprika
  • sušený česnekový prášek
  • olivový olej
  • dlouhé tenké plátky uzené slaniny

Postup

1. Brambory oloupeme, umyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a osušíme.

2. V misce smícháme drobně nastrouhaný parmazán s ostatním kořením a čtvrtky brambor ve směsi obalujeme.

Kousky brambor obalujeme ve směsi parmazánu a koření.
Zdroj: RicettediCasaMia, Kousky brambor obalujeme ve směsi parmazánu a koření.

3. Poté každý kousek bramboru zabalíme do plátku slaniny a pokládáme na plech s pečícím papírem.

Kousky brambor zabalíme do plátku slaniny.
Zdroj: RicettediCasaMia, Kousky brambor zabalíme do plátku slaniny.

4. Pečeme v troubě na 200 stupňů cca 55 minut do červena.

Obalené brambory pečeme v troubě.
Zdroj: RicettediCasaMia, Obalené brambory pečeme v troubě.

Servírování

Brambory podáváme namáčené do kečupu anebo libovolného dipu dle chuti.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest