Častokrát asi taky přemýšlíte, co jen k té večeři dneska zase udělat. Kromě večeře studené, co je v domácnostech asi zvykem, je možné udělat jednoduché a chutné jídlo, které nám nezabere moc času a je složené z jednoduchých ingrediencí. Kdysi bylo zvykem k večeři dělat různé druhy brambor, dokonce si pamatuji obyčejné vařené brambory a k tomu hrnek mléka. Nebo brambory pečené na plechu, ještě brambory lovecké, ty vám někdy ukážu, dělám je dodnes.
My si dnes uděláme zapečené brambory se slaninou a parmazánem, trochu jinak než vypadají moje lovecké, ale taky jsou velice chutné a voňavé, Když je upečete, váš byt bude vonět večeří až k sousedům, tak Dobrou chuť!
Recept na Zapečené brambory se slaninou, snadná a levná venkovská večeře
Ingredience na přípravu
- 4 velké brambory
- sůl dle chuti
- 50 g Parmazánu
- 50 g strouhanky
- uzená paprika
- sušený česnekový prášek
- olivový olej
- dlouhé tenké plátky uzené slaniny
Postup
1. Brambory oloupeme, umyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a osušíme.
2. V misce smícháme drobně nastrouhaný parmazán s ostatním kořením a čtvrtky brambor ve směsi obalujeme.
3. Poté každý kousek bramboru zabalíme do plátku slaniny a pokládáme na plech s pečícím papírem.
4. Pečeme v troubě na 200 stupňů cca 55 minut do červena.
Servírování
Brambory podáváme namáčené do kečupu anebo libovolného dipu dle chuti.