Patříte také k lidem, kteří neradi vyhazují jídlo? Asi všichni známe tu situaci: tu se v lednici strachy třese trocha cibulky, tady zase kousek sýra, ale my nevíme, co připravit rodině k večeři. Pomoc je snadná! Díky zapečeným pizza chlebům navíc prospějete svému tělu. Například právě jarní cibulka patří mezi oblíbené čerstvé suroviny, a to díky své jemné, nasládlé chuti a šťavnaté konzistenci. Obsahuje vitaminy A, C a K, antioxidanty a vlákninu. Její zelená nať je výborná nejen na ozdobu, nýbrž i do salátů, pomazánek či polévek. Oproti klasické cibuli je méně štiplavá, takže ji dobře snášejí i lidé, kterým běžná cibule činí potíže.

Červené bohatství: rajčata a kapie

Rajčata a červené kapie jsou zase bohaté na vitaminy C a A, lykopen a další antioxidanty. Kapie milujeme pro jejich sladkou chuť a krásnou barvu, rajčata zase dodávají pokrmům pikantnost a šťavnatost. Když se tato zelenina smíchá a zapéká na chlebu (v našem receptu dokonce se sýrem, šunkou a bylinkami), vzniká jednoduché a chutné jídlo v podobě zapečených jednohubek s výraznou vůní a bohatou chutí. Pečení zároveň mírně zjemní chuť cibulky i kapií a zvýrazní sladkost rajčat. Přidáte-li oregano, rázem se v myšlenkách přenesete do slunné Itálie. Vzniknou vám tak výborné zapečené kanapky, které jsou oblíbené v mnoha domácnostech – tak jako u nás.

Ingredience na zapečené chlebíčky z trouby

  • Chléb –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 8 plátků;
  • Větší rajče –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 1 ks;
  • Červená kapie –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 1 ks;
  • Jarní cibulka –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 2 ks;
  • Šunka vcelku –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ cca 80 g (může být více);
  • Tvrdý sýr –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 100 g (množství si můžete upravit dle chuti);
  • Vejce –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 1 ks;
  • Majonéza –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 1 lžíce;
  • Sůl –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ¼ lžíčky;
  • Sušené oregano –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ½ lžičky.
Obrázek k receptu: Pohoštění pro dny všední i slavnostní: Zapečené pizza chleby se zeleninou, šunkou a sýrem
Foto: YouTube / Panna Lesia, Recept na: Pohoštění pro dny všední i slavnostní: Zapečené pizza chleby se zeleninou, šunkou a sýrem
Obrázek receptu na pizzu z pita chleba.

Líná pizza z pita chleba hotová za pár minut a bez kynutí

Postup přípravy zapékaných pizza kanapek

  • Plátky chleba rozložte na plech pokrytý pečicím papírem.
  • Rajče, z něhož jste vykrojili „bubáka“, nakrájejte na kostičky.
  • Z kapie odstraňte semeník, poté ji nakrájejte také na kostičky.
  • Rajčata a papriky smíchejte, jarní cibulku nakrájejte nadrobno a také ji přisypte ke směsi.
  • Šunku nakrájejte na kostičky a vmíchejte do směsi, stejně tak jako najemno nastrouhaný sýr.
  • Ve vedlejší nádobě smícháme vejce s majonézou, solí a oreganem.
  • Vaječnou směs dobře promíchejte se zeleninou, šunkou a sýrem.
  • Navrstvěte na chleby a pečte zhruba 7 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Obrázek k receptu Zapečené sendviče z trouby. Jednoduchá pochoutka, která zasytí

Zapečené sendviče z trouby. Jednoduchá pochoutka, která zasytí

Pizza na toustovém chlebu: Skvělý způsob, jak využít zbytky

Zapečené Kanapky v troubě na toustovém chlebu se směsí sýra a šunky

Zdroj: Autorský text, YouTube, Wipiedie, Healthline

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest