Zeleninová polévka je ideálním pokrmem pro každého, kdo hledá lehké, zdravé a výživné jídlo. Tento pokrm je nejen plný vitamínů a minerálů, ale také skvěle zasytí a zahřeje. Zeleninová polévka je skvělým zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny. Pomáhá udržovat zdravý trávicí systém, podporuje imunitu a je nízkokalorická, což je ideální pro ty, kteří sledují svou váhu. Navíc je tento pokrm velmi hydratující, což je důležité pro celkové zdraví.
Nejprve jsem si připravila zeleninu. Připravila jsem si mrkev a červenou papriku. Cibuli jsem očistila a nakrájela na drobno. Brambory jsem očistila, umyla a nakrájela na malé kostičky. Na oheň jsem dala wok pánev, nechala rozpálit a přidala olej. Pak jsem přidala cibuli, mrkev a pepř a nechala restovat asi 7-8 minut. Poté jsem přidala bylinky promíchala, přisypala jsem trochu soli a nechala provařit asi 5-6 minut. Nakonec jsem přidala lžíci sušené zeleninové směsi.
TIP: přidejte se do naší facebookové skupiny Na nejlepší polévky a nepřehlédněte ty nejlepší polévkové recepty.
Zvlášť jsem dala hrnec s cca 4 l vody na mírný oheň. Když se voda začala ohřívat, přidala jsem směs z pánve, brambory a nechala provařit, 2-3x přivedla k varu. Ke konci jsem přidala omáčku z pečených paprik a zeleninový vývar. Nechala 2-3 minuty provařit. Dochutila jsem a ještě jsem ji posypala jarní cibulkou.
Recept na zeleninovou polévku, milovanou stálici českých kuchařek
Potřebné vybavení
- Hrnec
Suroviny
- 4 litry vody
- 120 gramů nakrájené mrkve a červené papriky
- 200 gramů bílé a červené cibule
- 300 gramů brambor (nakrájených na malé kostičky)
- 100 gramů stévie (nadrobno nakrájené )
- 1 polévková lžíce směsi sušené zeleniny (cibule, paprika, mrkev, celer, pastinák, petržel)
- 60 mililitrů oleje
- 1/2 sklenice omáčky z pečených paprik
- sůl, pepř, libeček
Postup
- Vyndejte z mrazáku mrkev a červenou papriku.
- Cibuli oloupejte, umyjte a nakrájejte nadrobno.
- Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na malé kostičky.
Obrázek: bucataras, Tradiční zeleninová polévka z české kuchyně
- Na středním ohni rozehřejte wok pánev a přidejte olej.
- Do pánve vložte nakrájenou cibuli, mrkev a červenou papriku, a smažte asi 7-8 minut.
Obrázek: bucataras, Barevná zeleninová polévka pro všechny
- Smažte dalších 5-6 minut a poté přidejte lžíci sušené zeleninové směsi.
Obrázek: bucataras, Jednoduchý recept pro začátečníky
- V samostatném hrnci přiveďte k varu přibližně 4 litry vody na mírném ohni.
Obrázek: bucataras, Zeleninová polévka pro detoxikaci těla
- Jakmile se voda začne ohřívat, přidejte směs z pánve a nakrájené brambory.
Obrázek: bucataras, Ideální pro dietu a zdravý životní styl
- Polévku přiveďte 2-3x k varu.
- Ke konci vaření přidejte omáčku z pečených paprik a zeleninový vývar.
Obrázek: bucataras, Svěží zeleninová polévka pro letní měsíce
- Vařte dalších 2-3 minuty a ochutnejte, zda je potřeba přidat více soli nebo kyselosti.
- Polévku nalijte do misky a nechte vychladnout.