Dnes si ukážeme recept na lahodný a hlavně rychlé zapečené brambory, do kterých se člověk rychle zamiluje. Brambory si upečeme trochu kreativním způsobem, ale příprava nám nezabere více než 10 minut. U nás se tento recept ujal hned po prvním podávání. Nebylo to pouze z důvodu, že všem brambory velmi chutnaly, ale také díky té jednoduchosti a rychlosti. Jde vyloženě o rodinnou večeři, díky které nestojíte hodinu u sporáku a v pohodě se věnujete ostatním členům rodiny. Krok za krokem si nyní ukážeme, jak na to!
Stačí oloupat a nakrájet 4-5 brambor, okořenit je solí, černým pepřem, paprikou a sušeným česnekem, pokapat olivovým olejem a vložit do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut. Mezitím si připravte směs ze 4 vajec, 200 gramů zakysané smetany, nakrájené zelené cibulky, cherry rajčat, soli a na kousky nakrájené myslivecké klobásy nebo jiné dle vašeho výběru a 100 gramů strouhaného sýra.
Recept na zapečené brambory během 10 minut
Délka pečení v troubě 40 minut.
Ingredience pro přípravu
- 5 ks brambor
- 4 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 1 tvrdá klobása
- 100 g sýra
- cherry rajčata
- zelená cibulka
- olivový olej
- sůl a pepř
- sušený česnek
- červená mletá paprika
- zelená petrželka
Postup přípravy
1. Oloupané brambory si nakrájíme na kolečka a dáme je do zapékací mísy.
2. Brambory osolíme, opepříme, posypeme paprikou a česnekem. Polejeme olivovým olejem a dobře je promícháme.
3. Takto dáme brambory péct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.
4. Mezitím si v misce smícháme rozšlehaná vejce se zakysanou smetanou, nakrájenou cibulkou a rajčaty.
5. Směs osolíme a promícháme.
6. Dále nakrájíme klobásu na kolečka a sýr nastrouháme.
7. Po 20 minutách pečení polejeme brambory připravenou směsí a také přidáme nakrájenou klobásu a nastrouhaný sýr.
8. Dáme péct na dalších 15 – 20 minut při teplotě 180°C.
9. Před podáváním posypeme petrželkou.
Univerzální pokrm nadevše
Zapečené brambory jsou univerzální jídlo, kterému vděčíme za spoustu ušetřeného času. Často je označujeme jako studentské jídlo, protože je zvládne úplně každý, není potřeba stát u sporáku a jsou dobré i další den. Navíc není nutné přesně dodržovat poměr ingrediencí, v podstatě co si do nich přidáme, to upečeme. Vždy ve výsledku vyjde dobré jídlo, které nás zasytí.