Kombinace vláčného kakaového těsta se světlým tvarohovým těstem je prostě neodolatelná. Zákusek je výborný pro začátečníky i pro zkušené kuchaře, když je potřeba rychle vytvořit něco dobrého ke kávě pro návštěvu. Recept je rychlý, nenáročný a bez vážení – stačí klasický hrnek o obsahu 250 ml.
Tyhle hrnkové tvarohové řezy s Grankem voní dětstvím. Jsou vláčné, jemné a voňavé po kakau, s tvarohovou vrstvou, která se krásně snoubí s kakaovým korpusem. Díky tomu, že je všechno hrnkové, je recept rychlý a ideální na nedělní odpoledne, když přijde chuť na něco sladkého, ale i na školní svačinu pro děti.
Recept na vláčnou kakaovo-tvarohovou buchtu
Ingredience potřebné k přípravě dvoubarevné rychlé buchty
Tmavé těsto
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 2 vejce
- 3/4 hrnku rostlinného oleje
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce Granka
- citronová kůra z jednoho citrónu
Tvarohové těsto
- 2 vaničky měkkého tvarohu
- 1 hrnek Moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink v prášku
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy dvoubarevné buchty
1. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupné přidáme olej, mléko, citronovou kůru, prosetou mouku s práškem do pečiva a Granko.
2. V druhé misce si smícháme tvaroh s vejci, cukrem, vanilkou, mlékem a vanilkovým pudinkem v prášku.
3. Plech nebo formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
4. Na plech vylijeme 3/4 tmavé směsi, ne tmavé těsto zarovnáme světlé těsto a na něj cik cak navrstvíme zbytek tmavého těsta.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 45 minut. Propečení zkoušíme špejlí.
Upečenou buchtu posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Krájíme na čtverce.

Dvoubarevný strouhaný koláč: Lahodná kombinace tvarohu, broskví a dvou tónů těsta

Česká klasika: Hraběnčiny řezy s jablky a tvarohem podle tradičního receptu
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková