Kombinace vláčného kakaového těsta se světlým tvarohovým těstem je prostě neodolatelná. Zákusek je výborný pro začátečníky i pro zkušené kuchaře, když je potřeba rychle vytvořit něco dobrého ke kávě pro návštěvu. Recept je rychlý, nenáročný a bez vážení – stačí klasický hrnek o obsahu 250 ml.

Tyhle hrnkové tvarohové řezy s Grankem voní dětstvím. Jsou vláčné, jemné a voňavé po kakau, s tvarohovou vrstvou, která se krásně snoubí s kakaovým korpusem. Díky tomu, že je všechno hrnkové, je recept rychlý a ideální na nedělní odpoledne, když přijde chuť na něco sladkého, ale i na školní svačinu pro děti.

Recept na vláčnou kakaovo-tvarohovou buchtu

Ingredience potřebné k přípravě dvoubarevné rychlé buchty

Tmavé těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku rostlinného oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce Granka
  • citronová kůra z jednoho citrónu

Tvarohové těsto

  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 1 hrnek Moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink v prášku
  • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy dvoubarevné buchty

1. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupné přidáme olej, mléko, citronovou kůru, prosetou mouku s práškem do pečiva a Granko.

2. V druhé misce si smícháme tvaroh s vejci, cukrem, vanilkou, mlékem a vanilkovým pudinkem v prášku.

3. Plech nebo formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

4. Na plech vylijeme 3/4 tmavé směsi, ne tmavé těsto zarovnáme světlé těsto a na něj cik cak navrstvíme zbytek tmavého těsta.

5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 45 minut. Propečení zkoušíme špejlí.

Upečenou buchtu posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Krájíme na čtverce.

Strouhaný koláč dvou barev s tvarohem a broskví

Dvoubarevný strouhaný koláč: Lahodná kombinace tvarohu, broskví a dvou tónů těsta

Obrázek k receptu na hraběnčiny řezy

Česká klasika: Hraběnčiny řezy s jablky a tvarohem podle tradičního receptu

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest