Pamatujete si také toto jablečné želé z dětství? Já ho milovala! Možná se dříve připravoval proto, že je nepřekonatelně levný a z běžně dostupných surovin, na tom nám tenkrát vůbec nesešlo. Dnes v tom spatřuji výhodu, ale i tak ho dělám především proto, že je v něm pro mě velký kus nostalgie.

Na dort potřebujete jen jablka, pudink, vodu, cukr a piškoty. Můžete ho ozdobit i dalším ovocem, například jahodami nebo malinami, vypadá pak slavnostněji. Dort připravíte velmi snadno a rychle, nejdelší na čekání na tuto dobrotu je čas, než ztuhne v lednici. Rozhodně to ale vydržte, protože musí opravdu pořádně ztuhnout, jinak se při nakrojení rozteče a je po radosti. Místo jablek lze použít i hrušky. Chcete-li trochu sofistikovanější chuť, přisypte do želé špetku skořice nebo mletého hřebíčku.

Recept na piškotový dort z jablečné želatiny

Doba přípravy: 40 minut + chladnutí v lednici přes noc

Co potřebujeme

  • 1 kg jablek
  • 600 ml vody
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 100 g cukru krupice
  • 80 kusů piškotů

Jak na piškotový dort z jablečné želatiny – postup přípravy

1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky. Dáme je do hrnce, zalijeme 200 ml vody a necháme vařit do změknutí.

2. Jakmile jablka změknou, rozmixujeme je do hladka a vrátíme na mírný plamen na plotýnku.

3. Ve 400 ml vody rozmícháme dvě balení vanilkového pudinku. Směs za stálého míchání nalejeme do rozmixovaných jablek a vaříme asi 2 minuty.

4. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a dno poklademe piškoty, které zalijeme ⅓ horké směsi. Navrstvíme další patro piškotů, opět zalijeme a nakonec ještě jednou.

5. Dort necháme odpočívat v lednici, nejlépe přes noc.

Dort s hroznovým vínem

Piškotový dort s hroznovým vínem a želatinou

Obrázek k receptu na nepečený jablečný dort

Nepečený jablečný dort alias „mokrý pes“

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest