Na různé pokrmy často získáváte jistě inspiraci v různých kuchařkách. Ve výsledku jste k lahodným pokrmům donuceni podávat například obyčejné brambory nebo rýži, protože taky co jako přílohu, viďte? V tomto receptu si připravíme moc dobrou, pikantnější přílohu. Pochutnáte si na ni k mnoha variacím různých jídel, nebo také samostatně jako dietní večeři. Německý bramborový salát s trochu pikantní chutí si rychle oblíbíte. Je svojí pestrostí velmi kreativní a zároveň jednoduchý.

Tento německý bramborový salát je výjimečný svou pikantností z bílého vinného octa a hrubozrnné hořčice. Je to osvěžující alternativa k běžným bramborovým salátům s majonézou, které si většina z nás okamžitě představí. Pro dosažení nejlepší chuti doporučuji nechat brambory marinovat v zálivce co nejdéle, aby dokonale nasákly všechny chutě. Můžete použít běžnou nebo krůtí slaninu.

Recept na německý bramborový salát

Délka přípravy 5 minut, délka vaření 20 minut.

Obrázek receptu na německý bramborový salát.
Zdroj obrázku: thatovenfeelin, Recept na německý bramborový salát.

Ingredience pro přípravu

  • 800 g menších červených brambor
  • 6 plátků slaniny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 žluté cibule
  • 1/3 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička červené papriky
  • 1/4 lžičky hořčičného prášku
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • sůl

Postup přípravy

1. Brambory si rozpůlíme a dáme do velkého hrnce.

2. Brambory v hrnci zalejeme kompletně vodou, osolíme a vaříme do měkka. Po uvaření scedíme a dáme prozatím chladnout na stranu.

3. Během vaření brambor si na pánvi osmažíme slaninu do křupava a tu necháme okapat na papírové utěrce.

4. Slaninu nakrájíme nadrobno a v té pánvi, kde se pekla slanina rozehřejeme olivový olej.

5. Do olivového oleje přidáme nakrájenou cibuli a restujeme ji asi 3 minuty.

6. Přidáme kuřecí vývar, ocet, cukr, papriku a hořčici s hořčičným práškem.

Nejlepší recepty z kuchyně

7. Celou směs vaříme a zredukujeme objem vody.

8. Hotovou směsí zalejeme brambory a navrch nasypeme nasekanou petrželku.

9. Před podáváním necháme chvíli brambory marinovat ve směsi.

Červené salátové brambory.
Zdroj obrázku: depositphotos, Červené salátové brambory.

Čím je německý bramborový salát výjimečný?

Určitě jste si všimli, že do salátu jsme nepřidávali žádnou majonézu. Německý bramborový salát se vyznačuje pikantnější chutí hořčice a vinného octa. Samozřejmě existují různé regionální a rodinné variace, ale většinou ve všech tvoří základ hlavně 2 zmíněné ingredience. Salát je proto lehký, přitom chutný také k samostatné konzumaci.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest