5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tato čokoládová buchta kombinuje vláčné kakaové těsto s jemnou tvarohovo kefírovou náplní ve formě suflé. Výsledkem je lahodný dezert, který okouzlí každého milovníka čokolády a již podle názvu připomíná prošívanou deku. Připravuje se velmi snadno a rychle, takže je skvělou volbou pro chvíle, kdy máte málo času, ale chcete někoho potěšit.

Začínáme přípravou náplně, kdy smícháme tvaroh, vejce, cukr, škrob a vanilku do hladké směsi. Dále připravíme těsto na prošívanou deku: vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli, přidáme olej a kefír, a nakonec vmícháme mouku, sodu a kakao. Do připravené formy nalijeme těsto a na něj vytvoříme mřížku z tvarohové náplně. Buchtu pečeme při 180 °C zhruba 40–45 minut, dokud není upečená. Po vychladnutí je připravena k servírování.

Tipy na rozšíření receptu na buchtu Prošívaná deka:

  • Můžete přidat čerstvé ovoce jako maliny nebo borůvky, které dodají dortu svěžest.
  • Pro bezlepkovou verzi můžete použít bezlepkovou mouku.
  • Pro zdravější alternativu použijte med nebo jiná přírodní sladidla místo cukru.
Zdroj obrázku: Gazdynja,Prošívaný koláč a jeho servírování Koláč na talíři

Recept na kakaovou Prošívanou deku s tvarohovým suflé

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 45 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 10 porcí
Lahodná kakaová buchta s vláčným těstem a tvarohovou náplní, která se snadno připravuje

Potřebné vybavení

  • Šlehač
  • Plech nebo forma na pečení
  • Hluboká mísa

Suroviny

Na tvarohovou náplň:

  • 360 g Tvaroh (5-9%)
  • 1 Vejce
  • 5 lžic Cukr
  • 2 lžíce Kukuřičný/bramborový škrob
  • 1 sáček Vanilin

Na těsto:

  • 2 Vejce
  • 120 g Cukr
  • Sůl
  • 110 g Olej
  • 130 g Kefír
  • 3 lžíce Kakao
  • 120 120 Mouka
  • ½ lžičky Soda

Postup 

  • V míse smícháme tvaroh, vejce, cukr, škrob a vanilin. Směs vložíme do cukrářského sáčku.
    Krém na koláč

    Zdroj obrázku: Gazdynja, Krém za jehož pomoci vytvoříme šachovnici

  • Vejce šleháme s cukrem a solí, přidáme olej a kefír.
  • Mouku smícháme s kakaem a sodou, prosejeme do těsta.
  • Do vymazané formy nalijeme čokoládové těsto a navrch vytvoříme tvarohovou mřížku.
    Prošívaná deka

    Zdroj obrázku: Gazdynja, Koláč s originálním zdobením

  • Pečeme při 180 °C 40-45 minut.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: buchta, Kakao, kakaový korpus, kefír, moučník, prošívaná deka, tvaroh
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest