Každý milovník sladkostí potvrdí, že není nic lepšího než si dopřát kousek domácího moučníku. Tím moučníkem je kakaový zákusek s tvarohovým krémem. Bohatá kakaová chuť v kombinaci s jemným krémem z tvarohu a zakysané smetany vytváří dokonalou pochoutku, kterou si zamilujete. Příprava je jednodušší než by se mohlo na první pohled zdát. Paní Jaroslava Fišarová, naše pravidelná přispěvatelka, se s námi podělila o výborný moučník, který potěší každého.

Recept na Kakaový zákusek s tvarohovo-pudinkovým krémem

Potřebné suroviny:

  • 150 g moučkový cukr
  • 60 ml oleje
  • 60 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 3 vejce (žloutky zvlášť a z bílků ušleháme sníh)
  • 1,5 lžíce holandského kakaa

Potřebné suroviny na krém:

  • 300 g měkkého tvarohu (v alobalu)
  • 150 ml zakysané smetany
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 5 lžic oleje
  • 2 ks vajec
  • 1 balíček vanilkového pudinku

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto: z bílků si vyšleháme pevný sníh. V jiné míse si ušleháme žloutky s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku, prášek do pečiva a holandské kakao. Nyní postupně přidáváme do těsta sníh z bílků. Sníh zapracováváme pomocí stěrky a opatrně.

2. Nyní si připravíme krém: všechny suroviny na krém dáme do jedné mísy a společně ušleháme.

3. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme polovinu těsta, poté dáme krém a navrch krému dáme druhou polovinu těsta.

4. Takto připravený moučník dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 40 minut.

Hotový moučník necháme vychladnout. Poté podáváme. Dobrou chuť.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest