Tento recept má nostalgický nádech, protože se často pojí s rodinnými vzpomínkami nebo inspiracemi od blízkých. Pro mnohé je to chuť dětství, kterou připravovaly maminky nebo babičky. Její příprava je nenáročná, ale je opravdu výjimečně chutná. Pokud máte rádi pokrmy s lehce kyselým a zároveň jemným krémovým nádechem, bude tato pomazánka vaším favoritem.

Bulharská masová pomazánka má svůj základ v jednoduchosti a chutích, které dokonale ladí. Připravuje se z vařeného hovězího masa, do kterého se často přidávají brambory nebo jiná zelenina, což jí dodává skvělou konzistenci. V původní verzi hrají brambory klíčovou roli, ale můžete experimentovat podle chuti.

Recept na “Bulharku”, neboli na Bulharskou pomazánku

Ingredience pro přípravu

  • 250 g uvařeného hovězího masa
  • 1/2 cibule
  • 100 g nakládaných okurek
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 uvařená mrkev
  • 1 uvařená menší petržel
  • menší kus uvařeného celeru
  • sůl a pepř

Postup přípravy

1. Nejdříve si mlýnkem proženeme střední mřížkou maso, nakládané okurky a cibuli.

2. Dále nameleme uvařenou mrkev, petržel a celer.

3. Pokud nemáme tuto zeleninu, lze alternativně nahradit uvařeným bramborem.

4. Vše spolu promícháme a přidáme majonézu a kečup.

5. Dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit do lednice.

6. Podáváme s oblíbeným pečivem, skvělý je opečený toastový chléb.

Na opečeném toastovém chlebu je pomazánka nejlepší.
Na opečeném toastovém chlebu je pomazánka nejlepší.

Závěr

Na první pohled může kombinace působit netradičně, ale právě tato kombinace vytváří neodolatelnou chuť, která se hodí na čerstvé pečivo, topinky i toasty.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest