Pokud máte rádi pizzu, ale bývá vám těžko od žaludku kvůli sytému a kynutému těstu na pizzu, jistě uvítáte tuto lehčí alternativu. Pizzu vytvořenou z navrstvených tortill a s ingrediencemi přesně jako na jinou pizzu si zamilujete.
Na pizzu nemusíte pouze do specializované restaurace nebo si jí domu objednávat z pizzerie. Udělejte si pizzu plnou středomořských chutí doma, která je také ideální jako svačina na výlet nebo pro děti do školy. Je totiž mnohem zdravější, protože neobsahuje kynuté těsto a navíc můžete použít ingredience, které máte na pizze rádi vy.

Recept na domácí pizzu z tortilly
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
 - 1 Plech
 
Suroviny
- 4 ks Velkých tortill
 - 80 ml Smetany na vaření (ideálně 33%)
 - 3 ks Vejce
 - 2 ks Rajčata
 - 300 g Šunky nebo salámu
 - 400 g Sýra
 - Rukola (dle chuti)
 
Postup
- Do hladka si rozšleháme vejce se smetanou, aby ve směsi nebyly hrudky.
 - Plech vyložíme pečícím papírem.
 - Na plech položíme první tortillu a tu potřeme 1/4 ušlehané směsi.
 - Dáme si předehřát troubu na 180°C.
 - Dáme druhou tortillu a opět potřeme 1/4 směsi z vajec.
 - Takto opakujeme ještě 2x, dokud nebudou navrstvené všechny 4 tortilly.
 - 1/3 sýra nastrouháme a posypeme povrch tortill.
 - Přidáme na kolečka nakrájenou šunku nebo salám dle chuti.
 - Posypeme další třetinou nastrouhaného sýra.
 - Přidáme na kolečka nakrájená rajčata.
 - Posypeme omytou a osušenou rukolou.
 - Posypeme zbývajícím sýrem.
 - Dáme do předehřáté trouby a pečeme 10 – 15 minut.
 - Podáváme nakrájené na čtverce nebo trojúhelníky.