Pokud máte rádi pizzu, ale bývá vám těžko od žaludku kvůli sytému a kynutému těstu na pizzu, jistě uvítáte tuto lehčí alternativu. Pizzu vytvořenou z navrstvených tortill a s ingrediencemi přesně jako na jinou pizzu si zamilujete.
Na pizzu nemusíte pouze do specializované restaurace nebo si jí domu objednávat z pizzerie. Udělejte si pizzu plnou středomořských chutí doma, která je také ideální jako svačina na výlet nebo pro děti do školy. Je totiž mnohem zdravější, protože neobsahuje kynuté těsto a navíc můžete použít ingredience, které máte na pizze rádi vy.
Recept na domácí pizzu z tortilly
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- 1 Plech
Suroviny
- 4 ks Velkých tortill
- 80 ml Smetany na vaření (ideálně 33%)
- 3 ks Vejce
- 2 ks Rajčata
- 300 g Šunky nebo salámu
- 400 g Sýra
- Rukola (dle chuti)
Postup
- Do hladka si rozšleháme vejce se smetanou, aby ve směsi nebyly hrudky.
- Plech vyložíme pečícím papírem.
- Na plech položíme první tortillu a tu potřeme 1/4 ušlehané směsi.
- Dáme si předehřát troubu na 180°C.
- Dáme druhou tortillu a opět potřeme 1/4 směsi z vajec.
- Takto opakujeme ještě 2x, dokud nebudou navrstvené všechny 4 tortilly.
- 1/3 sýra nastrouháme a posypeme povrch tortill.
- Přidáme na kolečka nakrájenou šunku nebo salám dle chuti.
- Posypeme další třetinou nastrouhaného sýra.
- Přidáme na kolečka nakrájená rajčata.
- Posypeme omytou a osušenou rukolou.
- Posypeme zbývajícím sýrem.
- Dáme do předehřáté trouby a pečeme 10 – 15 minut.
- Podáváme nakrájené na čtverce nebo trojúhelníky.