Uvařte své rodině něco z francouzské kuchyně. Tato dušená kuřecí prsa nakrájená na nudličky s nádechem hořčice a zjemněná bílým jogurtem budou kralovat jakémukoliv obědovému menu.
Rychlý a přitom famózní oběd západoevropské receptury připravíte během 45 minut. Kuřecí kousky v jogurtové omáčce si oblíbí celá rodina. Mírný nádech hořčice a libečku dodá tomuto chuťově bohatému pokrmu nezaměnitelnou vůni.
Recept na francouzské dušené kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s pyré
Vaříme francouzské dušené kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s pyré, Uvedené množství je pro 4 porce.
Potřebné vybavení
- 1 Pánev
Suroviny
- 600 g Kuřecích prsou
- 2 lžíce Bílého jogurtu nebo smetany
- 2 ks Cibule
- 2 lžíce Oleje
- 3 lžičky Hořčice
- 2 lžičky Mleté červené papriky
- 1 lžička Sójové omáčky
- 1 lžička Sušeného česneku
- Jarní cibulka
- Libeček (dle chuti)
- Sůl, mletý černý pepř
Postup
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, trochu rozklepeme paličkou na maso a orestujeme na oleji.
- Osolíme, opepříme a přidáme cibuli.
- Maso s cibulí dusíme přibližně 5 minut.
- Mimo v misce si prozatím připravíme směs. Smícháme sójovou omáčku, hořčici, červenou papriku, česnek a samozřejmě jogurt, díky kterému získáme delikátní chuť.
- Nakonec do směsi vsypeme trochu libečku a celou ji přidáme na pánev ke kuřecímu masu. Dusíme do úplného změknutí.
- Během dušení si pohlídáme konzistenci omáčky a v případě, že je moc řídká, můžeme omáčku zahustit solamylem nebo trochou mouky.
- Masovou směs podáváme ideálně s bramborovou kaší. Kaši lze nahradit těstovinami nebo například i rýží. Komu co chutná.