Pokud hledáte něco netradičního pro své snídaně a večeře, mám pro vás skvělý ti. Jsou to cuketové vafle naslano s parmezánem! Tento recept je chutný a také zdravý a snadno připravitelný. Cuketové vafle jsou perfektním, díky nim obohatíme svůj jídelníček o zeleninu a přitom si pochutnáme na něčem novém.

Cuketa je skvělá surovina, její jemná chuť se skvěle kombinuje s výrazným parmezánem, který vaflím dodává nádhernou sýrovou chuť a křupavou texturu. Díky hladké mouce dosáhnete jemnosti a lehkosti, která z těchto vaflí činí ideální pokrm pro různé příležitosti. Těsto si každý můžete přizpůsobit podle svých chutí a fantazie, například přidejte česnek pro pikantnost, sušené bylinky pro specifické chutě.

Cuketová vafle
Cooky.cz: Obložená cuketová vafle s parmezánem

Recept na Cuketové vafle

Potřebné suroviny:

  • 300 g cukety nastrouhaná nahrubo
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • sůl, pepř na dochucení (já použila sůl italské bylinky)
  • mléko na případné naředění těsta (to použijeme podle potřeby)
Cuketové vafle
Cooky.cz: suroviny na cuketové vafle

Postup:

1. Nejprve si oloupeme cuketu, vydlabeme zrníčka a nastrouháme nahrubo (pokud máte mladou cuketu můžete nastrouhat vč. slupky).

2. Pokud cuketa pouští příliš vody, tak ji vyždímáme.

3. Přidáme k cuketě všechny uvedené suroviny a vypracujeme krásné těsto, jako na lívance. Pokud cuketa nepouští příliš vody, jako moje, tak přidejte trochu mléka na naředění těsta.

4. Rozehřejeme si vaflovač a když je rozpálený, uděláme vafle.

Cuketová vafle
Cooky.cz: Cuketová vafle ve vaflovači

Hotové vafle podáváme dle fantazie například: namazané smetanovým sýrem, šunkou prosciutto, volské oko a posypané jarní cibulkou.

Variabilita servírování je bezmezná záleží na vašich chutích, další tipy na varianty servírování:

  • smetanový sýr, šunka a sýr
  • smetanový sýr, uzený losos, rukola
  • pošírované vejce s holandskou omáčkou, nebo-li vejce benedikt


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest