Mám tu pro vás recept na výborné perníčky, které jsou měkké ihned a vydrží měkké dokud je všechny doma nesníte. Tyto perníčky jsou úžasnou volbou pro ty z vás, kteří pečete na poslední chvíli, stejně jako já.
U nás doma jsou perníčky velmi žádané a moc oblíbené cukroví. Milují je u nás úplně všichni, bez rozdílu věku. Jediné co já na tomto cukroví vždy neměla ráda, že jsem je musela dělat již ke konci listopadu, aby změkly. Naštěstí jsem objevila recept po kterém jsou perníčky měkké ihned a nemusíme na jejich změknutí tak dlouho čekat. Jediná nevýhoda tohoto receptu je, že perníčky většinou nevydrží do Vánoc, protože je sníme velmi rychle.
Zde je recept na mé měkké perníčky, pošlete mi vaše recepty, ať je můžeme porovnat a ochutnat i jiné verze.
Recept na Perníčky
Potřebné suroviny:
- 500 g hladké mouky (ideálně babiččinu volbu na perníčky)
- 180 g moučkového cukru
- 80 g změklého másla
- 2 lžičky kakaa
- 3 vrchovaté lžíce medu
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce perníkového koření
- 3 lžičky kypřicího prášku do perníku
- 2 vejce do těsta
- 1 rozšlehané vejce na potření (potírá se po upečení – já tento krok tentokrát vynechala a nevadilo to)
Postup:
1. Všechny suroviny dejte do mísy a vytvoříme z toho těsto (ideálně dáme tuto práci kuchyňskému robotovi).
2. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme odpočívat do lednice na minimálně 3 hodiny, když bude těsto odpočívat déle nic se neděje.
3. Odležené těsto vyválíme na pomoučněném válu. Tloušťka vyváleného těsta je ideálně 3 mm. Poté vykrajujeme různé tvary. Vykrojené tvary dáme na plech vyložený pečícím papírem.
4. Perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů v horkovzdušné troubě, na 7 minut.
5. Ihned po upečení pomašlujeme perníčky rozšlehaným vajíčkem – já tento krok letos vynechala a na kráse jim to neubralo, jen nejsou tolik lesklé.
No a teď je ta nejtěžší u nás část a to je zdobení, této úlohy se u nás ujmou vždy děti a tak výtvory dopadnou, tak jak vidíte.
Nevadí, na chuti jim to nic nebere, protože jsou vážně výtečné. Nechte si chutnat a napište mi, jak vám chutnaly.
Zdroj: autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI