Napodobenin různých dezertů existuje celá řada. Některé jsou naprosto úžasné a stojí za vyzkoušení. Například tento domácí Kinder Pingui mi vyrazil dech, když jsem ho poprvé ochutnala. To, jak se rozplývá v ústech a omámí chuťové buňky, je neuvěřitelné. Zejména milovníkům dezertů se zaručeně zaryje do paměti. S oblibou mu doma říkáme čokoládový zázrak a děti už nechtějí nic jiného, dokonce si ho přejí i k narozeninám.

Příprava ve skutečnosti není extra složitá, stačí dodržet pár zásad. Bezpodmínečně používejte pouze kvalitní suroviny. Pravé kakao, tučnou smetanu a prvotřídní čokoládu, žádné náhražky. Celý dezert by nedopadnul moc dobře. Pro přípravu jsem použila formu v průměru cca 20 cm, aby byl dort vysoký.

Recept na domácí Kinder Pingui

Délka pečení v troubě 40 minut.

Ingredience pro přípravu

Korpus:

  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 125 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 100 ml mléka

Náplň:

  • 100 ml husté smetany
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa

Krém:

  • 100 ml husté smetany
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 10 g želatiny

Poleva:

  • 50 g mléčné čokolády
  • 3 lžíce nutelly
  • 50 ml smetany

Postup přípravy

1. Dáme si předehřát troubu na 180°C, vejce si v míse vyšleháme do pěny a poté přidáme cukr a šleháme ještě minutu.

2. Dále přisypeme kakao na korpus, mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do hladka.

3. Nalejeme mléko s olejem a opět prošleháme.

4. Do formy vyložené pečícím papírem nalejeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 40 minut.

Těsto nalejeme do formy.
Zdroj obrázku: gazdynja, Těsto nalejeme do formy.

5. Mezitím si v míse smícháme kakao na náplň s moučkovým cukrem a smetanou.

6. Korpus nyní rukou zploštíme nebo umáčkneme a nalejeme náplň. Takto vložíme na 1 hodinu do vypnuté trouby.

Korpus nyní rukou zploštíme nebo umáčkneme a nalejeme náplň.
Zdroj obrázku: gazdynja, Korpus nyní rukou zploštíme nebo umáčkneme a nalejeme náplň.

7. Poté nožem obkroužíme formu a otevřeme ji. Necháme úplně zchladnout.

8. Nyní vyšleháme studenou smetanu na krém a poté ji smícháme s moučkovým cukrem.

9. Rozpuštěnou želatinu v horké vodě smícháme s mascarpone a tuto směs postupně po částech přidáme do smetanového krému.

10. Korpus podélně rozpůlíme a spodní část namažeme krémem a dáme na 30 minut do lednice.

11. Poté přiklopíme vrchním korpusem a ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu ve smetaně.

Dort naplníme a zakryjeme vrchním korpusem.
Zdroj obrázku: gazdynja, Dort naplníme a zakryjeme vrchním korpusem.

12. Do čokolády přidáme ještě Nutellu a vymícháme do hladka.

13. Polevou potřeme dort a dáme na několik hodin do lednice.

Potřeme čokoládovou polevou.
Zdroj obrázku: gazdynja, Potřeme čokoládovou polevou.

Co je vlastně Kinder Pingui?

Originální Kinder Pingui se vyznačuje jedinečnou kombinací lahodné mléčné náplně s čokoládovým krémem a vrstev piškotového těsta. Vše zalité ve smetanové čokoládové polevě. Zbožňují ho hlavně děti, které jsou rozhodně cílovou skupinou tohoto produktu. Máme ale takovou zkušenost, že si ho velmi oblíbili i dospělí.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest