Napodobenin různých dezertů existuje celá řada. Některé jsou naprosto úžasné a stojí za vyzkoušení. Například tento domácí Kinder Pingui mi vyrazil dech, když jsem ho poprvé ochutnala. To, jak se rozplývá v ústech a omámí chuťové buňky, je neuvěřitelné. Zejména milovníkům dezertů se zaručeně zaryje do paměti. S oblibou mu doma říkáme čokoládový zázrak a děti už nechtějí nic jiného, dokonce si ho přejí i k narozeninám.
Příprava ve skutečnosti není extra složitá, stačí dodržet pár zásad. Bezpodmínečně používejte pouze kvalitní suroviny. Pravé kakao, tučnou smetanu a prvotřídní čokoládu, žádné náhražky. Celý dezert by nedopadnul moc dobře. Pro přípravu jsem použila formu v průměru cca 20 cm, aby byl dort vysoký.
Recept na domácí Kinder Pingui
Délka pečení v troubě 40 minut.
Ingredience pro přípravu
Korpus:
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 2 lžíce kakaa
- 125 g mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
Náplň:
- 100 ml husté smetany
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
Krém:
- 100 ml husté smetany
- 250 g mascarpone
- 3 lžíce moučkového cukru
- 10 g želatiny
Poleva:
- 50 g mléčné čokolády
- 3 lžíce nutelly
- 50 ml smetany
Postup přípravy
1. Dáme si předehřát troubu na 180°C, vejce si v míse vyšleháme do pěny a poté přidáme cukr a šleháme ještě minutu.
2. Dále přisypeme kakao na korpus, mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do hladka.
3. Nalejeme mléko s olejem a opět prošleháme.
4. Do formy vyložené pečícím papírem nalejeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 40 minut.
5. Mezitím si v míse smícháme kakao na náplň s moučkovým cukrem a smetanou.
6. Korpus nyní rukou zploštíme nebo umáčkneme a nalejeme náplň. Takto vložíme na 1 hodinu do vypnuté trouby.
7. Poté nožem obkroužíme formu a otevřeme ji. Necháme úplně zchladnout.
8. Nyní vyšleháme studenou smetanu na krém a poté ji smícháme s moučkovým cukrem.
9. Rozpuštěnou želatinu v horké vodě smícháme s mascarpone a tuto směs postupně po částech přidáme do smetanového krému.
10. Korpus podélně rozpůlíme a spodní část namažeme krémem a dáme na 30 minut do lednice.
11. Poté přiklopíme vrchním korpusem a ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu ve smetaně.
12. Do čokolády přidáme ještě Nutellu a vymícháme do hladka.
13. Polevou potřeme dort a dáme na několik hodin do lednice.
Co je vlastně Kinder Pingui?
Originální Kinder Pingui se vyznačuje jedinečnou kombinací lahodné mléčné náplně s čokoládovým krémem a vrstev piškotového těsta. Vše zalité ve smetanové čokoládové polevě. Zbožňují ho hlavně děti, které jsou rozhodně cílovou skupinou tohoto produktu. Máme ale takovou zkušenost, že si ho velmi oblíbili i dospělí.