5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Lahodné domácí langoše s křupavou texturou a bohatou chutí – s česnekem, kečupem a tvrdým sýrem. Nejprve si připravte kvásek z droždí a cukru rozmíchaných v polovině vlažného mléka a nechte ho 10 minut vzejít. Mezitím promíchejte mouku se solí, poté přidejte vzešlý kvásek, smetanu a důkladně zamíchejte. Do směsi přidejte rozpuštěné máslo a těsto pečlivě propracujte, aby bylo hladké a pružné. Nechte ho kynout asi 60 minut na teplém místě, aby získalo na objemu. Z vykynutého těsta vytvořte osm stejných bochánků a nechte je dalších 15 minut kynout pod utěrkou. Tato oblíbená dobrota je ideální jako rychlé občerstvení nebo chutný doplněk k večernímu posezení s přáteli.

Tento recept zaslala do redakce kuchařka Karolína P.

Obrázek: Karolína P., domácí langoše

Recept na Langoše

Autor receptu: Karolína Pospíšilová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 1 minuta
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 2 hodiny 11 minut
Porcí 4 osoby
Připravte si domácí maďarské langoše s kečupem, česnekem a tvrdým sýrem.

Potřebné vybavení

  • Pánev na smažení

Suroviny

  • 500 g hl. mouky
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 150 g zakysané smetany
  • 21 g droždí
  • 12 g soli
  • 35 g cukru krystal
  • 35 g másla
  • kečup
  • česnek
  • tvrdý strouhaný sýr

Postup 

  • Do poloviny vážného mléka rozmícháme droždí s cukrem. Necháme 10 minut vzejít.
  • Mouku promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, smetanu a promícháme.
  • Přidáme rozpuštěné máslo a pořádně propracujeme.
  • Necháme kynout cca. 60 minut na teplém místě.
  • Z těsta vytvoříme 8 stejných bochánků, necháme 15 minut kynout pod utěrkou.
  • Bochánky vytáhneme do placky a smažíme v rozpáleném oleji.
  • Langoše potřeme česnekem, kečupem a posypeme sýrem.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Karolína Pospíšilová
Chod: Hlavní chod, Večeře
Kuchyně: Maďarská
Klíčové slovo: langoš, maďarský langoš



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest