Lahodné domácí langoše s křupavou texturou a bohatou chutí – s česnekem, kečupem a tvrdým sýrem. Nejprve si připravte kvásek z droždí a cukru rozmíchaných v polovině vlažného mléka a nechte ho 10 minut vzejít. Mezitím promíchejte mouku se solí, poté přidejte vzešlý kvásek, smetanu a důkladně zamíchejte. Do směsi přidejte rozpuštěné máslo a těsto pečlivě propracujte, aby bylo hladké a pružné. Nechte ho kynout asi 60 minut na teplém místě, aby získalo na objemu. Z vykynutého těsta vytvořte osm stejných bochánků a nechte je dalších 15 minut kynout pod utěrkou. Tato oblíbená dobrota je ideální jako rychlé občerstvení nebo chutný doplněk k večernímu posezení s přáteli.
Tento recept zaslala do redakce kuchařka Karolína P.
Recept na Langoše
Potřebné vybavení
- Pánev na smažení
Suroviny
- 500 g hl. mouky
- 300 ml plnotučného mléka
- 150 g zakysané smetany
- 21 g droždí
- 12 g soli
- 35 g cukru krystal
- 35 g másla
- kečup
- česnek
- tvrdý strouhaný sýr
Postup
- Do poloviny vážného mléka rozmícháme droždí s cukrem. Necháme 10 minut vzejít.
- Mouku promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, smetanu a promícháme.
- Přidáme rozpuštěné máslo a pořádně propracujeme.
- Necháme kynout cca. 60 minut na teplém místě.
- Z těsta vytvoříme 8 stejných bochánků, necháme 15 minut kynout pod utěrkou.
- Bochánky vytáhneme do placky a smažíme v rozpáleném oleji.
- Langoše potřeme česnekem, kečupem a posypeme sýrem.