Velmi populární italská kuchyně se na našich jídelníčcích objevuje čím dál častěji, právě proto bychom si měli umět vyrobit vlastní domácí těstoviny, které jsou mnohdy jednodušší a chutnější, než ty kupované. Dnes to budou tagliatelle. V míse smíchejte 300 g mouky, 3 vejce, sůl a olivový olej, vypracujte těsto a nechte ho půl hodiny odpočinout v lednici. Vychlazené těsto rozválejte na 3mm placku, nakrájejte na proužky a tagliatelle uvařte asi 8 minut. Na pánvi osmahněte kuřecí maso, přidejte špenát, rajče a tagliatelle, a smažte ještě 3 minuty.

Domácí tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Potřebné vybavení
- hrnec na těstoviny hluboký hrnec
- Mísa
- Pánev
Suroviny
Těsto:
- 350 g Hladká mouka
- 3 ks Vejce
- 2 polévkové lžíce Olivový olej
- 1 polévková lžíce Sůl
Další suroviny:
- 200 g Kuřecí stehenní řízky
- 125 g Čerstvý špenát
- 1 čajová lžička Sůl
- 1/2 čajové lžičky Pepř
- 1 ks Rajče
- 1 polévková lžíce Slunečnicový olej
- Sýr (dle chuti na posyp)
Postup
- Zhruba 300 g mouky smícháme v míse se 3 vajíčky, polovinou polévkové lžíce soli a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje.
- Mícháme, dokud nevznikne celistvé a pevné těsto, které posléze necháme v lednici zhruba půl hodiny odpočinout.
- Dále zbytkem mouky posypeme pracovní plochu a následně vychlazené těsto rozválíme na zhruba na 3 mm placku.
- Kráječem na pizzu či zubatým nožem nařežeme placku na zhruba 1 až 2cm široké pruhy, čímž vzniknout tzv. tagliatelle.
- Přivedeme vodu k varu a přidáme do ní půl polévkové lžíce soli.
- Do vroucí vody přidáme připravené tagliatelle a vaříme zhruba 8 min, dokud nevyplavou na povrch, posléze vycedíme.
- Následně roztopíme pánev a přidáme do ní 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje.
- Do připravené pánve přidáme nakrájené kuřecí maso na nudličky, které v pánvi osolíme a opepříme.
- Kuře smažíme zhruba 5 min, dále přidáme špenát, nakrájené rajče na měsíčky a čerstvě uvařené tagliatelle.
- Pečeme další zhruba 3 minuty.
- Můžeme servírovat spolu s nastrouhaným sýrem.
