5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Kdo by odolal talíři plnému čerstvých těstovin tagliatelle propletených se šťavnatými krevetami a čerstvými rajčaty? Tento recept kombinuje všechny chutě a vůně, které si zamilujete, ještě vše podtrhne česnek a čerstvá bazalka. Navíc příprava tohoto pokrmu je překvapivě jednoduchá a rychlá, což z něj činí ideální volbu pro jakoukoliv večeři či oběd. Připravte se na to, že Tagliatelle s Krevetami a rajčaty se stanou hitem vaší kuchyně!

Tak jdeme nakupovat, uvedené suroviny jsou zakoupené z běžných potravin. Jen nakoupíme a hned letíme k plotně, kde pokrm vykouzlíme do méně než 30 minut. Hurá do vaření.

Obrázek: Cooky.cz, Tagliatelle s krevetami v jedné pánvi

Recept na Tagliatelle s Krevetami a Čerstvými Rajčaty

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 2
Vaříme Tagliatelle s Krevetami a Čerstvými Rajčaty

Potřebné vybavení

  • Pánev
  • Hrnec

Suroviny

  • 200 g marinované krevety
  • 250 g čerstvé těstoviny tagliatelle
  • 4 stroužky česneku (na plátky nakrájený)
  • 150-250 g cherry rajčat
  • 1 hrst bazalky (nahrubo nasekanou)
  • 1 lžíce olivového oleje (na restování krevet)

Na závěr:

  • parmezán (na posypání – volitelné)

Postup 

  • Nejprve přivedeme vodu v hrnci k varu a uvaříme těstoviny dle návodu.
  • Rozpálíme pánev s olejem.
  • Do něj dáme pokrájený česnek, jakmile se rozvoní, přidáme marinované krevety.
  • Po 2 minutách restování přidáme cherry rajčata a restujeme dál. Dokud rajčata nezměknou.
  • Jakmile rajčata jsou zvadlá, přidáme uvařené tagliatelle.
  • Vše společně promícháme a přidáme pokrájenou bazalku.
  • Opět promícháme a máme hotovo.
    Tagliatelle s Krevetami a Čerstvými Rajčaty: Výborný recept do 30 minut

    Obrázek: Cooky.cz, Recept na Tagliatelle s krevetami a rajčaty

  • Nyní můžeme podávat a kdo má rád parmezán posype si těstoviny parmezánem.
  • Dobrou chuť.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 200 Kč
Chod: bezmasé jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: bazalka, česnek, cherry rajčátka, krevety, parmezán, tagliatelle



5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest