Milujete tyčinku Snickers nebo Kinder Maxi King? Tak tady máte celý dort v tomto stylu! Tento dort je luxusním dezertem, který spojuje chutě oblíbené cukrovinky s elegancí dortu. Připravte se na symfonii chutí, kde se jemný korpus z mletých lískových oříšků setkává s nadýchaným krémem z mascarpone a mléčné čokolády, to vše zakončené vrstvou hladké karamelové polevy. Každé sousto je jako hříšné pohlazení, které potěší všechny milovníky sladkého.

Věděli jste, že původní tyčinka Maxi King pochází z německé společnosti Ferrero? Byla uvedena na trh v roce 1998 a rychle se stala globálním fenoménem. Její úspěch spočívá v jednoduché, ale neodolatelné myšlence: spojení mléčné a čokoládové chuti s křupavými oříšky. Tato inspirace se stala základem pro mnoho dezertů, včetně tohoto dortu, který věrně zachycuje podstatu originální pochoutky.

Recept na domácí dort ve stylu Maxi King

Délka přípravy 60 minut, doba pečení 20 až 25 minut, chlazení 2 až 3 hodiny, počet porcí 8 (záleží, jak nakrájíte).

Ingredience k přípravě

Korpus:

  • 4 vejce
  • 100 g cukru
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 70 g hladké mouky
  • 50 ml oleje
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g mléčné čokolády
  • 50 g cukru

Na polevu:

  • 200 g karamelové čokolády
  • 50 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy dortu na způsob Maxi King nebo Snickers

1. Nejdříve si předehřejte troubu na 170 stupňů a připravte dortovou formu o průměru 22 cm, kterou vyložíte pečicím papírem.

2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Postupně zašlehejte olej.

3. V jiné míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a mleté lískové oříšky. Tuto sypkou směs střídavě s mlékem a zlehka zašlehejte do žloutkové směsi.

Recept na dort podle tyčinky Kinder Maxi King
Foto: Cooky.cz, recept na dort Kinder Maxi King

4. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou vmíchejte do těsta. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde ven suchá.

5. Nechte korpus zcela vychladnout.

6. Příprava krému: Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji trochu zchladnout.

7. V jiné míse smíchejte mascarpone, cukr a smetanu a šlehejte, dokud nevznikne tuhý krém. Do krému vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka.

8. Dokončení dortu: Vychladlý korpus rozřízněte na dva stejné pláty. Na spodní plát naneste krém a přiklopte druhým plátem.

9. Příprava polevy: Karamelovou čokoládu rozpusťte s 50 ml smetany a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.

10. Nechte polevu chvíli zchladnout, aby zhoustla, a pak ji rovnoměrně nalijte na dort.

11. Dort dejte na 2 až 3 hodiny do lednice, aby ztuhl, a před podáváním ho ozdobte sekanými lískovými oříšky.

Tipy redakce

  • Příprava oříšků: Pro intenzivnější chuť opražte lískové oříšky na suché pánvi před mletím. Opražení výrazně zvýrazní jejich aroma.
  • Dochucení krému: Do krému můžete přidat vanilkovou pastu nebo trochu rumu. Získáte tak ještě bohatší a komplexnější chuť.
  • Jak docílit vláčného korpusu: Korpus můžete po rozříznutí lehce potřít mlékem nebo kávou. Díky tomu bude ještě vláčnější a chutnější.
  • Alternativní poleva: Pokud nemáte karamelovou čokoládu, můžete použít hořkou čokoládu s přídavkem karamelového sirupu. Získáte tak podobný výsledek.
  • Ozdoba dortu: Na ozdobu můžete použít také čokoládové hoblinky, drcené karamelky nebo plátky mandlí. Fantazii se meze nekladou.
  • Nelepivé krájení: Při krájení dortu si nůž nahřejte pod horkou vodou. Krájení bude mnohem jednodušší a poleva se nebude lepit na nůž.
Obrázek receptu na Bounty dort podle vzoru oblíbené retro tyčinky - čokoládově-kokosová slast

Bounty dort podle vzoru oblíbené retro tyčinky – čokoládově – kokosová slast

Obrázek receptu na medovník.

Poctivý domácí medovník z medových plátů a karamelového krému: Sladká legenda mezi dorty, kterou Češi milují

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest