Tenhle dort zachycuje právě skvělou chuť, kterou se proslavila tyčinka Bounty a to kontrast mezi sladkou čokoládou a vláčnou kokosovou náplní. Tato tyčinka vznikla v roce 1951 jako odpověď na požadavek exotického, tropického dezertu v malém balení. Kombinace čokolády, kokosu, smetany a cukru tehdy okouzlila celý svět. A jelikož u nás Bounty patřila k těm luxusnějším dobrotám, ihned se stala inspirací pro výrobu podobných nepečených dezertů doma.
Tento vynikající dort má vše, co na tyčince milujeme, hutnost, sladkost, jemnost a křupnutí čokolády. Dort je pro milovníky kokosu jedničkou a působí velice slavnostně a elegantně.
Recept na Bounty dort
Ingredience potřebné na přípravu Čokoládově-kokosového dortu podle vzoru slavné tyčinky Bounty
Korpus
- 300 g drcených sušenek
- 100 g strouhané čokolády
- 125 ml mléka
Náplň
- 700 ml mléka
- 120 g cukru krystal
- 100 g pšeničné krupice
- 200 g kokosu
Poleva
- 200 g mléčné čokolády
Postup přípravy dortu
1. V misce smícháme rozmixované sušenky s nastrouhanou čokoládou a zalijeme mlékem. Rozmícháme a vtlačíme do vymazané a vysypané dortové formy. Zarovnáme.
2. Mléko smícháme s cukrem a krupicí a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
3. Do horké kaše vsypeme kokos a řádně rozmícháme. Vznikne nám hustá náplň. Necháme mírně zchladit.
4. Kokosovou náplň naneseme na Sušenkový korpus ve formě a uhladíme.
5. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme na kokosovou vrstvu a necháme chladit aspoň 3 hodiny v lednici.
Zatuhlý dort můžeme na povrchu ozdobit strouhaným kokosem.
