Dušená skořicová jablka chutnají skvěle v jablečném koláči, ale i na lívancích. My tuto skořicovou směs obvykle používáme jako dokonalou sladkou tečku na jablečné lívance.
Jedná se o super-rychlý jablečný recept s různým využitím. Ideálně pro dochucení sladké snídaně, jako to bývá v naší rodině. Tento recept na restovaná jablka Vám nezabere více jak 20 minut a ideálně se hodí pro využití například nespotřebovaných, starších jablek. Čerstvá jablka oloupeme a nakrájíme na plátky a uvaříme s trochou másla se skořicí – krásně provoní celý dům či byt. Výhodou je, že pokud nepoužijete ihned vše, co jste uvařili, můžete je skladovat v lednici pro další využití.
Recept na dušená jablka se skořicí
Potřebné vybavení
- Hrnec
- sporák
Suroviny
- 2 lžíce másla
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 hrnku medu
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1/3 hrnku vody
- 6 ks středních jablek
Postup
- Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců, nakrájíme na plátky.
- Vložíme máslo do hrnce a pomalu rozpustíme.
- Vložíme jablka a za občasného míchání vaříme do změknutí. Počítejte tak cca 6 minut.
- V samotné misce si smícháme vodu, kukuřičný škrob. Dokud nevznikne kašička.
- Přidáme kašičku z kukuřičného škrobu společně s medem a skořicí k jablkům.
- Vše mícháme, dokud se kaše nepropojí s jablky. Následně vaříme další 3 minuty, dokud směs nezhoustne a jablka nezměknou.
Poznámky
- Dušená jablka se skvěle hodí k lívancům