5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Dušená skořicová jablka chutnají skvěle v jablečném koláči, ale i na lívancích. My tuto skořicovou směs obvykle používáme jako dokonalou sladkou tečku na jablečné lívance.

Jedná se o super-rychlý jablečný recept s různým využitím. Ideálně pro dochucení sladké snídaně, jako to bývá v naší rodině. Tento recept na restovaná jablka Vám nezabere více jak 20 minut a ideálně se hodí pro využití například nespotřebovaných, starších jablek. Čerstvá jablka oloupeme a nakrájíme na plátky a uvaříme s trochou másla se skořicí – krásně provoní celý dům či byt. Výhodou je, že pokud nepoužijete ihned vše, co jste uvařili, můžete je skladovat v lednici pro další využití.

Dušená jablka se skořicí na lívance nebo jako základ na jablečný koláč

Recept na dušená jablka se skořicí

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 6 porcí
Skvělá směs z dušených jablek se skořicí. Podáváme na jablečné nebo i normální lívance. Případně velmi dobře poslouží jako základ pro jablečný koláč. Vše je připravené rychle, během 15 – 20 minut.

Potřebné vybavení

  • Hrnec
  • sporák

Suroviny

  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 hrnku medu
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1/3 hrnku vody
  • 6 ks středních jablek

Postup 

  • Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců, nakrájíme na plátky.
  • Vložíme máslo do hrnce a pomalu rozpustíme.
  • Vložíme jablka a za občasného míchání vaříme do změknutí. Počítejte tak cca 6 minut.
  • V samotné misce si smícháme vodu, kukuřičný škrob. Dokud nevznikne kašička.
  • Přidáme kašičku z kukuřičného škrobu společně s medem a skořicí k jablkům.
  • Vše mícháme, dokud se kaše nepropojí s jablky. Následně vaříme další 3 minuty, dokud směs nezhoustne a jablka nezměknou.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Chod: Dezert, Sladké
Kuchyně: Americká, Česká
Klíčové slovo: dušené porkmy, jablka, máslo, skořice


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest