5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Houskový knedlík je velmi oblíbenou přílohou, která se hodí k různým druhům omáček. Od jeho vaření nás ale velmi často odradí náročnost a dlouhá doba jeho přípravy.

Jedná se o typickou českou přílohu, přesto se jí ale v kuchyni často vyhýbáme obloukem. Příprava domácího houskového knedlíku je totiž velmi zdlouhavá a každá hospodyně na něm několikrát pohořela. Často se totiž nepovede tak, jak by měl.

Takovým dnům a zoufání v kuchyni je ale konec. Připravili jsme si pro vás recept a návod na houskový knedlík, který dokáže připravit i naprostý začátečník. Využijeme na něj hlavně hrneček. Výsledná chuť nás ale doopravdy ohromí.

Hrnečkové knedlíky – recept a postup

Recept na hrníčkové houskové knedlíky

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 40 minut
Celkový čas 50 minut
Porcí 4 lidi
Jednoduchý houskový knedlík, na jehož přípravu potřebujeme hlavně hrneček

Potřebné vybavení

  • 4 Hrnečky
  • Mísa
  • Hrnec

Suroviny

  • 2 vejce
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 250 mililitrů mléka
  • 2 housky (ideálně cca 2 – 3 dny staré )
  • máslo

Postup 

  • Do velké mísy si prosejeme mouku, kterou lehce osolíme.
  • Vejce si rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků.
  • Žloutky rozšleháme s mlékem.
  • Směs ze žloutků spojíme s moukou a promícháme tak, abychom v těstě neměli hrudky.
  • Přidáme natrhané housky.
  • Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu.
  • Bílkovou směs spojíme s těstem.
  • Vzniklou směsí naplníme hrníčky, které jsme si předem vytřeli máslem a posypaly moukou.
  • Připravené hrnečky vložíme do hrnce, který naplníme vodou do poloviny výšky hrnečků.
  • Vaříme po dobu 30 – 40 minut.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Hrnečky plníme do 2/3, těsto má tendenci nabývat na objemu. 
Máte vlastní recept, kterým byste rádi inspirovali ostatní kuchaře a čtenáře? Recepty můžete vkládat ZDE.
 
Cena: do 50 Kč
Chod: Příloha
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: houskový knedlík, hrníčkový knedlík


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest