Hovězí můžeme připravit na tisíc způsobů. I hovězí na žampionech nebo na houbách je známá lahůdka. Zkuste si ale připravit Hovězí nudličky se žampióny trochu jinak a budete mile překvapeni, co dalšího můžete vykouzlit z kvalitního hovězího masa. Z pravé svíčkové to samozřejmě jde rychle, ale vzhledem k dnešní ceně pravé svíčkové, většina z nás použije roštěnec, který se sice připravuje trochu déle, ale je levnější a vůbec není horší, když se skvěle připraví. Tak co tak vyzkoušet zrovna tento recept?
Recept na Hovězí Stroganov
Ingredience na přípravu
- 700 g hovězí svíčkové nebo roštěnce
- sůl a pepř
- 1 cibule
- kousek másla
- asi 50 g nakládaných okurek
- 200 g žampionů
- 1 PL rajského protlaku
- 1 KL hořčice
- 100 ml červeného vína
- asi 200 ml vývaru (nebo kelímek gelového bujonu +voda)
- 3 lžíce zakysané smetany
- zelená petrželová nať
Postup
1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a na nudličky nakrájené maso.
2. Osolíme, opepříme a dohromady chvíli restujeme.
3. Podlijeme vínem, přidáme nakrájené žampiony, okurky, protlak , vývar a po odpaření alkoholu dusíme pod pokličkou do měkka.
4. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme zelenou jarní cibulkou.
Servírování
Hovězí nudličky se žampióny trochu jinak podáváme s rýží, s bramborovými hranolkami anebo s kroketami.