Hovězí můžeme připravit na tisíc způsobů. I hovězí na žampionech nebo na houbách je známá lahůdka. Zkuste si ale připravit Hovězí nudličky se žampióny trochu jinak a budete mile překvapeni, co dalšího můžete vykouzlit z kvalitního hovězího masa. Z pravé svíčkové to samozřejmě jde rychle, ale vzhledem k dnešní ceně pravé svíčkové, většina z nás použije roštěnec, který se sice připravuje trochu déle, ale je levnější a vůbec není horší, když se skvěle připraví. Tak co tak vyzkoušet zrovna tento recept?

Recept na Hovězí Stroganov

Ingredience na přípravu

  • 700 g hovězí svíčkové nebo roštěnce
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  • kousek másla
  • asi 50 g nakládaných okurek
  • 200 g žampionů
  • 1 PL rajského protlaku
  • 1 KL hořčice
  • 100 ml červeného vína
  • asi 200 ml vývaru (nebo kelímek gelového bujonu +voda)
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • zelená petrželová nať

Postup

1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a na nudličky nakrájené maso.

2. Osolíme, opepříme a dohromady chvíli restujeme.

Maso restujeme.
Maso restujeme.

3. Podlijeme vínem, přidáme nakrájené žampiony, okurky, protlak , vývar a po odpaření alkoholu dusíme pod pokličkou do měkka.

Přidáme ostatní ingredience a zalejeme vínem.
Přidáme ostatn ingredience a zalejeme vínem.

4. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme zelenou jarní cibulkou.

Po odpaření vína přidáme smetanu.
Po odpaření vína přidáme smetanu.

Servírování

Hovězí nudličky se žampióny trochu jinak podáváme s rýží, s bramborovými hranolkami anebo s kroketami.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest