Znáte tohoto sladkého rebela mezi českými buchtami? Proč rebela? Protože perník znáte určitě všichni, ale co tak si říct, že to uděláte po svém – a s chutí espressa? Je to dortík pro líná rána, voňavé večery i chvíle, kdy potřebujete upéct něco rychlého, jednoduchého a neodolatelného. Perník s kávovým nádechem voní domovem, ale zároveň má v sobě špetku originality, která překvapí.

Tato buchta je nadýchaná, vláčná a s jemně kávovým tónem, který potěší milovníky jednoduchých chutí s nápadem. A co je nejlepší – stačí všechno smíchat do jedné mísy, žádné šlehání, žádné plnění, jen zamíchat a upéct. Výsledek je vždycky skvělý. Perník je výborný i samotný, ale pokud chcete něco navíc, můžete ho polít citronovou nebo čokoládovou polevou a posypat třeba oříšky.

Recept na kávový perník

Ingredience na perník s vůní kávy

  • 2 vejce
  • hrníček cukru
  • půl hrníčku oleje
  • hrníček mléka
  • 2 lžičky kakaa
  • marmeláda dle chuti
  • vanilkový nebo čokoládový pudink
  • 3 lžičky instantní kávy
  • kandované ovoce
  • 2 hrníčky hladké mouky
  • prášek do perníku

Postup přípravy perníku s espressem

1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a plech si vysteleme pečícím papírem.

2. V misce smícháme suché ingredience a přilejeme rozmíchané tekuté ingredience.

3. Všechno spolu smícháme a nalijeme na plechu.

4. Pečeme 20-25 minut, propečení zkoušíme špejlí.

Perník po upečení můžeme potřít marmeládou a polít čokoládovou polevou, anebo nechat jen tak a posypat moučkovým cukrem.

Obrázek k receptu na Sakrajdu

Perníkový závin aneb Sakrajda

Upečte si perník podle hrníčkového receptu

Hrnkový perník s čokoládovou polevou: Vylepšená klasika na plech s rychlou přípravou

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest