S rostoucími teplotami venku přichází období nepečených chlazených dezertů. Bingo řezy jsou ideální do horkých dní a chutnají lépe než jakákoliv zmrzlina. Je to hodně vrstvený moučník a oblíbené jsou tyto řezy právě proto, že nepotřebují troubu, jejich příprava je snadná a je možné je různě obměňovat. Například tím, že přidáme oříšky, tvaroh, sušené ovoce nebo likér.
A napadlo vás proč zrovna název Bingo? Údajně proto, že když si kousnete, najednou máte v puse několik vrstev a s tím všechno, co máte rádi najednou. Nebo proto, že když udeříte do plechu, najednou je půlka pryč a nevíte kdy přestat? Je to prostě letní výhra, takový jackpot!
Recept na snadné nepečené bingo řezy
Ingredience na Bingo řezy
- máslové sušenky – podle velikosti plechu či formy – cca 3 balení
- 1,2 l mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku v prášku
- 1 balíček banánového pudinku v prášku
- 1 balíček čokoládového nebo karamelového pudinku v prášku
- 100 g cukru krystal
Suroviny na zdobení
- 250 ml smetany ke šlehání + ztužovač šlehačky
- čokoládové hobliny
Postup přípravy nepečených Bingo řezů
1. Cukr a mléko rozdělíme na 3 díly. Z pudinků, cukru a mléka uvaříme 3 husté pudinky.
2. Dno formy na pečení vyložíme sušenkami a navrstvíme banánový pudink.
3. Na pudink poklademe opět vrstvu sušenek a navrstvíme karamelový nebo čokoládový pudink.
4. Opět poklademe vrstvou sušenek a nakonec navrstvíme vanilkový pudink.
5. Povrch řezů ukončíme vrstvou sušenek a dezert dáme chladit do lednice.
6. Ze smetany a ztužovací ušleháme šlehačku, kterou dezert nazdobíme, úplně na závěr posypeme čokoládovými hoblinami.
