Dnes jsem připravila zajímavý pokrm z květáku, který je skvělý jako příloha a přinese do Vaší kuchyně závan orientálních vůní. Pečený květák na orientální způsob je pikantnější, je prokládaný cibulkou a upečený chutná opravdu božsky. Tento recept ohromí svou chutí, ale také jednoduchostí a rychlostí přípravy. Tuto přílohu máte hotovou do 20 minut!

Pečený květák využijete na rodinné oslavy, jako přílohu k masu či předkrm, nebo jako surovinu do salátu či na bagetu.

Jedná se o dokonalou kombinací jednoduchosti, zdraví a neodolatelné chuti. Vůně vycházející z trouby při pečení Vás přenese na orient. Květák je často podceňovaná zelenina, ale díky bohaté směsi koření, je květák na zcela jiné úrovni. V tomto receptu květák marinuji v aromatické směsi koření římského kmínu, kurkumy a garam masaly. Toto indické koření, dodává pokrmu hloubku a charakteristickou orientální chuť. Díky jednoduché přípravě a úžasnému výsledku se tento recept stane vaším oblíbeným. Pečený květák na orientální způsob můžeme podávat jako přílohu k všem druhům masa. Dále je chutný i jako předkrm nebo do zeleninového salátu.

Recept na Pečený květák na orientální způsob

Recept na přílohu: květák pečený s kurkumou a garam masala
Obrázek: cooky.cz, Pečený květák na orientální způsob

Potřebné suroviny:

  • 1 větší květák (nadrobený/nakrájený na menší kousky)
  • 2 větší cibule (nakrájená na plátky)
  • 6 stroužků česneku (nakrájený na plátky)
  • 1 lžíce kurkrumy
  • 1/2 lžíce římského kmínu
  • 1/2 lžíce soli
  • 1 lžíce koření garam masala (pokud nemáte můžete nahradit tímto kořením: červenou paprikou/chilli, kari, skořicí, mletého zázvoru a mletý kardamom)
  • 2-3 lžíce kvalitního oleje

Postup:

Recept na přílohu: květák pečený s kurkumou a garam masala
Obrázek: cooky.cz, Pečený květák na orientální způsob

1. Do větší mísy dáme na růžičky rozdrobený květák. K němu přidáme nakrájenou cibuli, česnek a všechno koření včetně soli a oleje. Vše v míse důkladně promícháme, aby byly všechny růžičky květáku pokryty kořením.

2. Takto hotový květák přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme po dobu 15-20 minut, dokud květák nezměkne a nechytne trošku opečenou barvu. Pokud chcete křupavější verzi květáku, pak pečeme o něco déle.

Hotovo, dobrou chuť.

Video recept na pečený květák



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest