Dnes se pustíme do přípravy skutečné lahůdky. Konkrétně do krémového dortu z čokoládového piškotu a svěžího ovoce. Tento dezert skvěle kombinuje nadýchané čokoládové těsto, svěží ovoce a lahodný krém. Takový dort je ideální pro oslavy nebo když chcete překvapit své blízké něčím mimořádným. A nebojte, s tímto receptem to zvládne každý!
Jakmile dort dokončíte, doporučuji ho nechat pár hodin odpočinout v lednici, aby se chutě dokonale propojily. Ať už ho budete servírovat na rodinné oslavě nebo jen tak k odpolední kávě, věřte, že všichni budou nadšení.
Recept na dort z čokoládového těsta s ovocem
Ingredience pro přípravu
- 220 g mouky
- 100 g oleje
- 100 ml mléka
- 180 g cukru
- 16 g vanilkového cukru
- 40 g kakaa
- 10 g prášku do pečiva
- 4 vejce
- špetka soli
- 340 g konzervovaných ananasů
- 50 ml ananasové šťávy
- 200 g sušených švestek
- 200 g vlašských ořechů
- 350 g konzervovaných třešní
Náplň:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 150 g moučkového cukru
- 16 g vanilkového cukru
- 500 g mascarpone
- 300 g smetanového sýra
- 400 g zakysané smetany
Postup přípravy
1. V míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva, poté v druhé míse vyšleháme vejce se špetkou soli, vanilkovým cukrem a cukrem.
2. K vejcím přilejeme olej a mléko, nyní vše promícháme.
3. Do tekuté směsí přisypeme připravenou sypkou směs potom vše mícháme do hladka.
4. Těsto vylejeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 175 stupňů 35 minut.
5. Po vychladnutí korpus prořízneme na tři pláty, spodní vrátíme zpět do formy a polejeme ananasovou šťávou. Zbylé dva rozkrájíme na kostky.
6. Ořechy hrubě nasekáme, švestky pokrájíme, ananas slijeme do hrnečku a nakrájíme na trojúhelníčky, třešně scedíme.
7. V nové míse vyšleháme všechny ingredience na náplň kromě zakysané smetany, tu přidáme až nakonec.
8. Na spodní plát ve formě natřeme čtvrtku krému, poté poklademe třetinu ananasu, švestek, třešní, ořechů a poklademe kostkami korpusu.
9. Vše zakryjeme vrstvou krému, takto uděláme tři vrstvy ovoce a celkem čtyři vrstvy krému.
10. Na poslední vrstvu krému nasypeme zbytek rozdrobeného korpusu.
Dokonalost sama, uznejte!
Krémový dort z čokoládového piškotu a ovoce je hotový! Jeho vrstvy lahodně ladí – lehký čokoládový piškot, bohatý krém a osvěžující ovoce se společně spojí v neodolatelný dezert. Tento dort je nejen vizuální pastvou, ale hlavně skutečnou pochoutkou, kterou si zamilují všichni, kdo ho ochutnají.