Krůtí játra s kukuřicí jsou snadné na přípravu a vhodné jako rychlý oběd nebo večeře. Je to chutný a výživný pokrm, který kombinuje jemnou chuť krůtích jater s nasládlostí kukuřice. Krůtí játra jsou bohatá na vitamíny, železo a bílkoviny, kukuřice jídlu přidává jemnost a sladký nádech. Na rozdíl od jiných druhů jater, například hovězích nebo vepřových, jsou krůtí játra méně tučná, co z nich činí lehčí volbu pro zdravější stravování. Kukuřice je přirozeně bezlepková, čím je ideální pro osoby trpící celiakií nebo intolerancí na lepek.
Recept na Krůtí játra s kukuřicí
Ingredience na přípravu
- 500 g krůtích jater
- 150 g anglické slaniny
- 200 g kukuřice v plechovce
- 200 g rajčat v plechovce
- 1 ks jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- 1 ks červená paprika
- 1 ks chilli paprička
- 1 dl vody
- 1 KL kukuřičného škrobu
- 3 PL smetany
- olej na osmažení slaniny a cibulky
- Oregano, sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy
1. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
2. Po chvíli přidáme nakrájenou cibulku, česnek, papriku, chilli papričku a očištěná játra, posolíme a opepříme.
3. Orestujeme, přidáme rajčata a oregano, vaříme 10 minut.
4. Do směsi přilijeme ve vodě rozmíchaný škrob a kukuřici.
5. Vaříme dalších 5 minut.
6. Nakonec zjemníme smetanou na vaření (12%).
Podávání
Krůtí játra s kukuřicí jsou univerzální jídlo, které lze kombinovat s různými přílohami. Mezi známé možnosti patří například brambory, rýže, kukuřičná kaše, dušená zelenina, ale výbornou kombinací je i čerstvé pečivo nebo chléb.