Krůtí játra s kukuřicí jsou snadné na přípravu a vhodné jako rychlý oběd nebo večeře. Je to chutný a výživný pokrm, který kombinuje jemnou chuť krůtích jater s nasládlostí kukuřice. Krůtí játra jsou bohatá na vitamíny, železo a bílkoviny, kukuřice jídlu přidává jemnost a sladký nádech. Na rozdíl od jiných druhů jater, například hovězích nebo vepřových, jsou krůtí játra méně tučná, co z nich činí lehčí volbu pro zdravější stravování. Kukuřice je přirozeně bezlepková, čím je ideální pro osoby trpící celiakií nebo intolerancí na lepek.

Recept na Krůtí játra s kukuřicí

Ingredience na přípravu

  • 500 g krůtích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 200 g kukuřice v plechovce
  • 200 g rajčat v plechovce
  • 1 ks jarní cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 dl vody
  • 1 KL kukuřičného škrobu
  • 3 PL smetany
  • olej na osmažení slaniny a cibulky
  • Oregano, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

1. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.

Na oleji orestujeme anglickou slaninu.
Na oleji orestujeme anglickou slaninu.

2. Po chvíli přidáme nakrájenou cibulku, česnek, papriku, chilli papričku a očištěná játra, posolíme a opepříme.

3. Orestujeme, přidáme rajčata a oregano, vaříme 10 minut. 

Recept na krůtí játra s hranolkami
Recept na Krůtí játra s kukuřicí a hranolkami

4. Do směsi přilijeme ve vodě rozmíchaný škrob a kukuřici.

Recept na krůtí játra s hranolkami
Recept na Krůtí játra s kukuřicí a hranolkami

5. Vaříme dalších 5 minut. 

6. Nakonec zjemníme smetanou na vaření (12%).

Recept na krůtí játra s hranolkami
Recept na Krůtí játra s kukuřicí a hranolkami

Podávání

Krůtí játra s kukuřicí jsou univerzální jídlo, které lze kombinovat s různými přílohami. Mezi známé možnosti patří například brambory, rýže, kukuřičná kaše, dušená zelenina, ale výbornou kombinací je i čerstvé pečivo nebo chléb.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest