Výtečná večeře hotová do 30 minut. Většina z vás již někdy jistě ochutnala kuře na paprice. Pokud jste ho nikdy nepřipravovali doma, mnoho z nás si toto jídlo pamatuje ze školních jídelen. Zde se ovšem kvalita lišila jídelna od jídelny. Ale nemějte strach, nemáte-li na tuto vskutku pochoutku dobré vzpomínky,. dnes to jistě napravíme. Ve skutečnosti je kuře na paprice nadmíru dobré a oblíbené jídlo. Navíc my si ho v tomto receptu malinko vylepšíme, protože použijeme uzenou papriku, která celé večeři dodá mírně kouřové aroma.

Recept na uzené kuře na paprice a smetaně

Kuře na uzené paprice se smetanou a kouřovým aroma
Zdroj obrázku: dozuscook, Recept na kuře na uzené paprice.

Příprava a dokončení 30 minut.

Ingredience na přípravu

  • 600 g Kuřecích prsou
  • 700 g Brambor
  • 40 g Másla
  • 1 lžíce Mouky
  • 2 lžičky Uzené mleté papriky
  • 200 ml Smetany 33%
  • 400 ml Vody
  • 50 g Petrželky
  • 1 lžička Soli
  • 1/3 lžičky Mletého černého pepře
  • 1 lžička Estragonu
  • 1 lžíce Oleje

Postup přípravy

1. Na hlubší pánvi si rozpálíme olej a přidáme máslo.

Na hlubší pánvi si rozpálíme olej a přidáme máslo.
Zdroj obrázku: dozuscook, Na hlubší pánvi si rozpálíme olej a přidáme máslo.

2. Nakrájená kuřecí prsa orestujeme cca 4 minuty z každé strany.

3. Nakrájíme si oloupané brambory na malé kousky a přidáme do pánve k masu.

Nakrájíme si oloupané brambory na malé kousky a přidáme do pánve k masu.
Zdroj obrázku: dozuscook, Nakrájíme si oloupané brambory na malé kousky a přidáme do pánve k masu.

4. Vaříme za stálého míchání 8 minut.

5. Osolíme a opepříme. Přidáme uzenou papriku, estragon a mouku.

6. Dusíme další 2 minuty za stálého míchání.

7. Zalijeme smetanou a vodou.

Zalijeme smetanou a vodou.
Zdroj obrázku: dozuscook, Zalijeme smetanou a vodou.

8. Pořádně promícháme a vaříme 10 minut.

9. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Trochu zvláštní koření – estragon. Nebo ne?

Jistě jste si všimli, že do receptu přijde 1 lžička estragonu, je ale možné, že mnozí se s tímto pojmem setkáváte poprvé. Takže co to vlastně ten estragon je a k čemu nám bude?

Estragon neboli pelyněk kozalec je unikátní bylinka s mnoha žádoucími vlastnostmi. Často se mu říká také hadí koření a znali ho již naši předkové ze starověku. Je to velmi silný antioxidant, který má pozitivní vliv na funkci našich ledvin. Také velmi dobře podporuje trávení a chuť k jídlu. V dnešní době je oblíbený zejména v jihoevropské kuchyni a hodí se hlavně k drůbeži nebo rybám. Je výtečný také naložený v octu nebo olivovém oleji.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest